Prof. Dr. Çaliskan Açiklamasi 'Teknolojik Gelismeler Zor Hava Yolunda Hastanin Güvenligini Artiriyor'

Baskent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Arastirma Merkezi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Esra Çaliskan, "Teknolojik gelismelerle birlikte zor hava yolunda hasta güvenligini artiran birçok cihaza ulasma sansimiz var. Bu cihazlar bizim anestezide elimiz kolumuz diyebiliriz" dedi.

Bilimsel toplanti, Baskent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Arastirma Merkezi Kisla Yerleskesinde gerçeklestirildi.

Çaliskan, bilimsel toplanti da yaptigi konusmada, "Hastalarimizin anestezisinde yeterli derinligi saglayabilmek, güvenli anestezi yönetimini olusturmak için monitörizasyonda yapmamiz gereken uygulamalari en güncel sekilde deneyimli hocalarimizla birlikte degerlendirecegiz. Yine bir diger önemli konumuz anestezinin olmazsa olmazi zor hava yolu. Teknolojik gelismelerle birlikte zor hava yolunda hasta güvenligini artiran birçok cihaza ulasma sansimiz var. Bu cihazlar bizim anestezide elimiz kolumuz diyebiliriz. Bu konularla ilgili güncel yaklasimlari degerli hocalarimizla konusacagiz" diye konustu.

Baskent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Arastirma Merkezi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi

Prof. Dr. Nesrin Bozdogan Özyilkan ise, "Genel anestezi altinda uygulanabilecek ameliyatlar için güvenli hava yolu, hastayi maskeyle havalandirma, oksijenasyonunu saglama yani hastanin nefes alip verebildigi, oksijenlenmesinin son derece önemli oldugu ve bu uygulamalarin güvenli kosullarda yapilabildigi anestezi durumlaridir. Monitörizasyonda da monitörler, hasta güvenligi için son derece önemli. Yeni hekim arkadaslarimiz, asistanlarimiz ve bölgemizden katilan hekim arkadaslarimiz, degerli hocalarimizin sunumlarinda hem zor hava yolunda hem de monitörizasyonda en güncel konulari, dinleme firsati bulacaklar. Çesitli literatürler esliginde deneyimlerin de paylasilacagi çok verimli bir toplanti olacak. Katki sunan ve katilan herkese tesekkür ediyorum’’ dedi.

3 oturumda 3 ana konunun ele alindigi toplanti sorular, cevaplar ve katkilarla sona erdi.
Kaynak: İHA