Atatürk Silüeti Erken Göründü

Ardahan’in Damal ilçesindeki Karadag sirtlarinda ortaya çikan Atatürk’ün silüeti, bu yil erken görülmeye basladi.

Atatürk Silüeti Erken Göründü
Ardahan’in Damal ilçesindeki Mustafa Kemal Mahallesi Karadag sirtlarinda her yil 15 Haziran ile 5 Temmuz tarihleri arasinda ortaya çikan Atatürk silüeti erken belirmeye basladi.

Atatürk’ün silüetini izlemeye gelen Damal Süleyman Demirel Ilkokulu ögrencileri silüetin ortaya çikmasiyla özçekim yapti.

Ögrenciler, dün saat 18.00 siralarinda Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki Karadag sirtlarinda Atatürk silüetinin belirdigini gördü. Her yil 15 Haziran ile 5 Temmuz arasinda görülen silüetin erken görülmesini firsat bilen ögrenciler, tarihi ani cep telefonlarina kaydetti.

Ögrencilerden Asiye Özek ve Gaye Karakurt, silüeti izlemek için geldiklerini söyleyerek, "Günesli havalarda silüet ortaya çikiyor. Bu görüntüyü izlemek için her yerden geliyorlar. Bugün günesli bir hava var. Biz de arkadaslarimizla birlikte izlemeye geldik" ifadelerini kullandi.

Her yil senlikler düzenleniyor

Atatürk silüeti, 1954’te Yukari Gündes köyünde çobanlik yapan Adigüzel Kirmizigül tarafindan fark edildi. Erdogan Kumru’nun 1975’de çektigi silüete fotografini Genelkurmay Baskanligina gönderilmesiyle bu doga olayi Türkiye’de duyuldu.

Karadaglar eteginde özellikle haziranda baslayarak temmuz sonuna kadar havanin bulutsuz oldugu günlerde 17.50-18.10 saatlerinde izlenebilen Atatürk silüetinin olusumu, 1995’ten itibaren her yil temmuz ayinda düzenlenen "Atatürk’ün Izinde ve Gölgesinde Damal Senlikleri" ile kutlaniyor.
Kaynak: İHA