Aksaray'da Bilim Festivali Coskuyla Basladi

Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer’in önderliginde bu yil 3.’sü düzenlenen Bilim Festivali büyük bir cosku ile basladi. 3 gün sürecek olan festivalde bilim ve teknolojik ürünleri Aksarayli vatandaslarin begenisine sunuluyor.

Aksaray'da Bilim Festivali Coskuyla Basladi
Aksaray Belediyesi tarafindan organize edilen ve bu yil 3.’sü gerçeklestirilen Bilim Festivali coskuyla basladi.

Tacin Mahallesi Bilim Merkezi arkasindaki alanda start alan festivalde onlarca stant açildi. 200 standin bulundugu ve yüzlerce vatandas ile protokol üyelerinin katilimi ile açilan festivalde, 120 yerli ve milli firmanin ürünleri sergileniyor.

Festivalde bir konusma yapan Belediye Baskani Evren Dinçer, festivalin 3.’sünü düzenlediklerini belirterek, “Tüm kamu kurum ve kuruluslarimizla, valiligimizin de destegiyle bilhassa TÜBITAK Baskanliginin destegiyle festivalimizin baslangicini bugün yaptik. 3 gün sürecek bir festival. Yine 7’den 70’e tüm gençlerimize, vatandaslarimiza, Aksaray ve bölgedeki hemsehrilerimize ev sahipligi yapacak festivalimiz. Gerçekten çok heyecan verici. Gençlerimizin bilime olan bagliligi, istekliligi, arzusu bizi ziyadesiyle bu organizasyonlari yapmaya tesvik ediyor” dedi.

Konusmalarin ardindan festivalin açilis kurdelesi dualarla protokol üyeleri tarafindan kesildi. Ardindan protokol üyeleri vatandaslarla görüserek stantlari bir bir gezdi. Vatandaslar, çocuk ve gençler ise belediyeye tesekkür ederek festivalin etkileyici ve ögretici oldugunu söyledi.

Festival 3 gün boyunca devam edecek.
Kaynak: İHA