Kisin Bol Yagis Alan Hatay'da Bereketli Bugday Hasadi
Kis aylarinin yagisli geçtigi Hatay’in Hassa ilçesinde dekar basina hasat edilen 500 kilogramlik bugday üreticinin yüzünü güldürdü.

Hassa Kaymakami Osman Acar, 35 bin dekar alanda hububat üretimi gerçeklestigini belirterek “Hassamizin ne kadar mühim topraklara sahip oldugunu bir defa daha görmüs olduk. Üzüm ve pamugun yani sira bugday hasadinda da ciddi bir yükselis trendi söz konusu. Hassamizda 140 bin dekar alanin 35 bin dekarinda hububat yetistiriciligi yapilmaktadir. Bir dekarda 500 kilogramlik verim söz konusudur. Bu sene de depremin ardindan bugday tarimi yükselise geçmistir. 175 bin ton bugday hasadi beklemekteyiz” dedi.
Hasadin basladigini dile getiren Ömer Dedeoglu, “2009 yilindan bu yana biçerdövercilik yapiyoruz. Hassa ilçemizde ekin hasadi basladi.
Saman, bugday ve biçer isi hepsi birlikte hal oluyor” dedi.
