Çanakkale'de Tarim Alaninda Baslayan Yangina Havadan Ve Karadan Müdahale Ediliyor

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde, ziraat alaninda baslayan yangina havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Çanakkale'de Tarim Alaninda Baslayan Yangina Havadan Ve Karadan Müdahale Ediliyor
Bayramiç ilçesine bagli Türkmenli köyü civarinda tarim arazilerinde yangin basladi.

Yangina orman ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çanakkale Orman Bölge Müdürlügüne bagli ekipler havadan ve karadan yangina müdahaleye basladi.

Yangina havadan 4 uçak, 1 helikopter, 6 hizmet araci, 1 itfaiye araci, 2 ilk müdahale araci, 8 arazöz, 2 su ikmal araci ve toplam 78 personelle müdahale ediliyor.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlügünden yapilan açiklamada, “05.06.2024 tarihinde saat 15.28’de Kusaklica Yangin Gözetleme Kulesi’nden bildirilen Türkmenli Köyü civarinda ziraat alanindan duman yükseldigi ihbari üzerine ekiplerimiz derhal yangin mahalline sevk edilmistir. Ilk müdahale saat 15.36’da yer ekiplerimizce yapilmistir. Yanginin aniz tarlalarinda rüzgarin etkisi ile hizla yayilma egilimi göstermesi ve orman alanina sirayet etmesi üzerine yer ekiplerimize destek amaci ile derhal Dardanos’ta konuslu yangin söndürme helikopteri ve Çanakkale ve Edremit’te konuslu uçaklarimiz yangin mahalline hareket ettirilmistir. Yangini kontrol altina alma çalismalarimiz ekiplerimizin yogun ve etkin müdahalesi ile devam etmektedir" denildi.
Kaynak: İHA