Çanakkale'de Çevre Haftasi Törenle Kutlandi

Çanakkale’de 5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftasi etkinlikleri kapsaminda çelenk sunma töreni düzenlendi.

Çanakkale'de Çevre Haftasi Törenle Kutlandi
5-9 Haziran 5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftasi etkinlikleri kapsaminda Çanakkale Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü tarafindan Cumhuriyet Meydaninda çelenk sunma töreni gerçeklestirildi.

Tören Çanakkale Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Bekir Çelen tarafindan Atatürk anitina çelenk sunulmasiyla basladi.

Daha sonra saygi durusunda bulunulup, Istiklal Marsi okundu. Ardindan günün anlam ve önemine binaen bir konusma yapan Çanakkale Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Bekir Çelen, "Anayasamizin 56. maddesinde belirtildigi üzere, herkesin saglikli ve dengeli bir çevrede yasama hakki vardir. Çevreyi gelistirmek, sagligini korumak ve kirlenmesini önlemek hem devletin hem de vatandaslarin sorumlulugundadir. Bu kapsamda, çevreyi korumak, çevre kirliligini önlemek ve çevre sorunlarini minimum seviyeye indirmek için, öncelikle çevre degerlerinin mevcut durumunun tespit edilmesi, çevreye iliskin bilgi ve verinin toplanmasi, siniflandirilmasi ve islenerek bilgiye dönüstürülmesi gerekmektedir. Dünyamiz, bize çocuklarimizin emanetidir. Sürdürülebilir ve kaliteli bir çevrede yasamak için "Hepimizin Bir Dünyasi Var" sloganiyla bu yilki Türkiye Çevre Haftasi etkinliklerinde, vatandaslarimizda çevre bilinci olusturmayi ve çocuklarimizin emanetine sahip çiktigimizi göstermeyi hedefliyoruz. Yarinin büyüklerine çevre bilincini asilamak hepimizin en önemli görevlerinden biridir" ifadelerini kullandi.

Program, Il Müdürü Bekir Çelen’in konusmasinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA