82 Yasindaki Yasar Dede 4'Üncü Defa DGS'ye Girdi Açiklamasi 'Mezara Kadar Okumak Istiyorum'

Amasya’da 4 yillik üniversiteli olmak için 3 yildir Dikey Geçis Sinavi’ni (DGS) kazanamamasina ragmen pes etmeyen 82 yasindaki Yasar Aktas, 4. defa sinava girdi. Türkiye’nin en yasli üniversite ögrencisi olma hayaliyle mezara kadar okumak isteyen bastonlu Yasar dedeyi sinav görevlisi, "Azmine hayranim" sözleriyle karsiladi.

82 Yasindaki Yasar Dede 4'Üncü Defa DGS'ye Girdi Açiklamasi 'Mezara Kadar Okumak Istiyorum'
Ögrencisi olmak istedigi Amasya Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi binasini evinden gözleyen evli, 3 çocuk ve 8 torun sahibi Yasar Aktas internetten derslerine çalisti. Emekli maasini kira ve evin diger ihtiyaçlari için harcamasi dolayisiyla özel ders almaya para ayiramayan Aktas, Amasya Halk Egitimi Merkezi’ndeki kurslara katildi.

Ardindan Amasya Üniversitesi’nde kütüphanenin özel bölümünde torunu yasindaki matematik ögretmenligi okuyan üniversitelilerden de ders aldi.

“Insallah bu sefer kazanacagim”

Amasya Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi’ndeki sinav salonunun girisine ilk gelenler arasinda olan Aktas, “Bu sinava 4. girisim. Insallah bu sefer kazanacagim. Çok çalistim” dedi.

Ilkokul diplomasina mezun oldugu okulun sisteminde bulamamasi üzerine ulasamayan ve 70 yasindayken açik ögretime basvurup sirasiyla ilkögretim, lise ve iki yillik ilahiyat bölümünü basariyla bitiren emekli elektrik teknisyeni Aktas, “Okumak çok güzel bir sey. Ölünceye, mezara kadar okuyacagim” diye konustu.

Kaynak: İHA