Yozgat'ta Kurbanliklar Görücüye Çikti Ancak Gören Yok

Yozgat Ziraat Odasi Baskani Ismail Açikgöz, kentte 2022 yilinda yapimi tamamlanan ve bu yil ilk kez Hayvan Borsasi ve Hastanesi’ne kurulan hayvan pazarinin tanitimin ve duyurusunun yapilmamasi nedeniyle vatandaslarin kurban pazarina ilgi göstermedigini söyledi.

Yozgat'ta Kurbanliklar Görücüye Çikti Ancak Gören Yok


Yaklasan Kurban Bayrami dolayisiyla Yozgat Canli Hayvan Pazari’nda kurbanliklar satisa sunulmaya baslandi. Daha önce Mehmet Hulusi Efendi Mahallesi’ne kurulan hayvan pazari, bu yil Çalatli köyü mevki üzerinde kurulan canli hayvan pazarinin da yer aldigi Hayvan Borsasi ve Hastanesine açildi. Kurban Bayramina 12 gün kalmasina ragmen 5 gün önce açilan hayvan pazarinin tanitiminin ve duyurusunun yapilmamasi, yol güzergahinda ise bilgilendirici herhangi bir tabelanin olmamasi hayvan satislarinda durgunluga neden oldu. Yozgat’ta bazi besiciler hayvanlarini satmak için büyüksehirlere götürürken kentte kalan bazi besiciler de hayvanlarini satamama endisesi yasiyor.

“5 gündür siftah edemedik”

Canli hayvan pazarinin tanitilmadigi için pazara insan girislerinin olmadigini söyleyen Yozgat Ziraat Odasi Baskani Ismail Açikgöz, “2024 yili hayvan çadirlarini kurduk. 5 gündür de buradayiz. Yalniz burasi tanitilmadigi için pazara gelen giden yok. Bu konu hakkinda belediye baskanimizla görüstük, buranin tanitilmasini, buraya belediye araçlarinin çikmasini ve sürekli anons edilmesini belediyemizden talep ettik. Ben Ankara’da da çadir kurdum, orada kurbanliklar çok güzel satiliyor, burada daha siftah etmedik. Ben etmedigim gibi buradaki besicilerin hiçbiri de siftah etmedi. Surada bayrama 12 gün kaldi. Buranin tanitilmasi lazim, insanin girmesi lazim. Besicilerin yüzü asik, benim 120 hayvanim var, bugün hepsini Ankara’ya götürmedigim için çok pismanim, götürseydim hayvanlari satardim. Simdi burada bu hayvanlarin satilip satilmayacagindan süpheliyim” dedi.



“Hayvan pazarindan kimsenin haberi yok”

Bisek köyünden gelen Duran Kayisdag isimli besici ise Çalatli köyü mevkinde hayvan pazarinin oldugundan kimsenin haberinin olmadigini söyleyerek, “Pazara ulasim yok, pazarin reklami yok, yol üzerinde bilgilendirici tabela yok, müsteri burayi bulamiyor. Hayvanlarimizi buraya getirdik, kimse siftah etmedi, herkes magdur. 20 tane hayvanimiz var, satamiyoruz. Borcumuz var hayvanlari satmak için getirdik. Sikintilarimiz var burasi böyle giderse hayvanlarimizi satamayacagiz” seklinde konustu.



“Yozgatli kurban pazarinin yerini bilmiyor”

Canli hayvan pazarina geleli 5 gün oldugunu söyleyen Dambasan köyünden besici Ayhan Dogan da, “Kimse burada pazar oldugunu bilmiyor, 5 gündür burada bekliyoruz. Daha önceki pazar yeri sehre yakindi, simdi Çalatli köyü yakinlarinda ve burayi kimse bilmiyor. Buranin bir tabelasi bile yok, biz hayvanlarimizi satamiyoruz. Buranin tanitilmasi lazim, 2 ay önce burada pazar kurulup insanlarin ayaginin alismasi lazimdi. Yozgatli Yozgat’taki kurban pazarini bilmiyor. Kurban fiyatlarimiz 100 ila 200 bin lira arasinda degisiyor. Her bütçeye uygun kurbanimiz var” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA