Sütey Yaylasi Ve Süphan Dagi'ndan Hayranlik Uyandiran Görüntüler

Bitlis’in Ahlat ve Adilcevaz ilçeleri sinirlari içinde bulunan ve bahar çiçekleriyle renklenen Sütey Yaylasi’nin karli Süphan Dagi ile bütünlesen manzarasi görenleri kendine hayran birakiyor.

Sütey Yaylasi Ve Süphan Dagi'ndan Hayranlik Uyandiran Görüntüler
Süphan Dagi eteklerinde bulunan 2 bin 150 rakimdaki Sütey Yaylasi, içinde bulunan Cil Gölü ve rengarenk açan çiçeklerle muhtesem görüntüler sunuyor. Zirvesinde yilin her mevsimi kar örtüsünün eksik olmadigi Süphan Dagi’nin Sütey Yaylasi ile olusturdugu muazzam manzara ise doga gezginlerini ve doga fotografçilarini cezbediyor. Yüksek rakimindan dolayi bahar mevsiminin geç geldigi yaylada, rengarenk bahar çiçekleri açiyor. Zengin bir bitki örtüsüne sahip olan ve içinde bulundurdugu Cil Gölü ile birlikte birçok kus türüne de ev sahipligi yapan Sütey Yaylasi, özellikle doga fotografçilarinin akinina ugruyor. Yaylaya bahar mevsiminde siklikla çikan fotografçilar, farkli dönemlerde açan çiçeklerin karli Süphan Dagi ile olusturdugu essiz manzaralari fotograflayarak arsivlerine katiyor.

Sütey Yaylasi’ni ve Süphan Dagi’ni fotograflamak için yaylaya çikan doga fotografçisi Iskender Selçuk, “Bugün Bitlis’in Adilcevaz ilçesindeyiz. Adilcevaz’da Süphan Dagi’nin eteklerindeki Sütey Yaylasi’ndayiz. Arka tarafta Cil Gölü var. Bugün burayi fotograflamaya geldik. Muazzam bir doga harikasi var. Çiçeklerle birlikte Süphan Dagi’nin essiz görüntüsünü fotograflamak için fotografçi arkadaslarla buraya geldik, herkesi buraya bekleriz” dedi.

Drone pilotu ve fotografçi Fatih Bilgiç’te, Sütey Yaylasi, Cil Gölü ve Süphan Dagi’nin bahar güzelligini havadan görüntülemek için geldigini belirterek, “Su an 2 bin 100 metre rakimli Sütey Yaylasi’ndayiz. Arkamizda Süphan Dagi ve dogal bir gölümüz var. Burada çok çesit bitki, kelebek ve kus çesitleri var. Buraya bu fotograflari çekmek için geldik. Yerli ve yabanci turistlerin gelip görmelerini öneririm” diye konustu.

Kaynak: İHA