'Hayat Tamircisi' Yanginda Yaralanan Hayvanlara Sifa Dagitiyor

Mardin’in Mazidagi ilçesine bagli Yücebag ile Diyarbakir’in Çinar ilçesine bagli Köksalan ve Yazçiçegi mahallelerinde çikan yanginda yaralanan hayvanlara umut olan ve "Hayat Tamircisi" olarak taninan Hasan Kizil, yarali hayvanlari tedavi ediyor.

'Hayat Tamircisi' Yanginda Yaralanan Hayvanlara Sifa Dagitiyor
Dogup büyüdügü topraklarin hayvanlarla bagini güçlendirdigini ifade eden Mardinli Hasan Kizil, “Bu topraklarda büyümem hayvanlarla daha iyi temaslar kurmami sagladi. On yildir engelli hayvanlar için yürüteç ve protezler tasarliyorum. Yanginin ilk sabahindan itibaren oradaydik. Ilk gittigimiz an kaostan dolayi hayvanlara müdahale edemedik. Çünkü tam bir savas alaniydi. Yavas yavas müdahale etmeye basladik. Asiri yanik olan hayvanlari baska sehirlerde hastanelere gönderdik. Daha donanimli rehabilitasyon merkezlerine gönderdik. Kendimiz müdahale edebilecegimiz yaniklari da biz tedavi etmeye basladik. Sahada çalisirken bazi üzücü olaylar da olabiliyor. Bilinçsiz hayvanseverler hayvanlara müdahale etmek isterken tam tersi onlara zarar veriyorlardi. Herkes elini tasin altina koydu. Sabahinda sahada bulunduk ve elimizden geldigince yardim etmeye çalistik ve halen de yardim etmeye devam ediyoruz. Ilk müdahalelerimiz tibbi müdahale ve sonrasinda yavru olan hayvanlarin süte kavusmasini sagladik. Sahada bazi provokasyonlar olmasina ragmen bunlara gözümüzü kapattik. Bizim önceligimiz hayvanlar. Depolari yanan vatandaslarimiz için saman destegi vermeye çalisiyoruz” seklinde konustu.

Ilaç destegine ihtiyaçlari oldugunu belirten Kizil, “Atölyemiz için istedigimiz tek sey ilaç, yanik kremleri, antibiyotik kremler ve ilaç olan her seye ihtiyacimiz var. Bu konuda bir sinirimiz yok. Tedavi ettigimiz hayvan sayisi yüzü geçmis durumda. Su an hayvanlara yardim etmeye devam ediyoruz ve halen de devam edecegiz. Su an çok iyi durumda degiller ama biz eski hayatlarina geri dönmeleri konusunda elimizden geleni yapacagiz” dedi.

Kaynak: İHA