Esnafa 'EIT 2025 Yili Turizm Baskenti' Bilgilendirmesi

“EIT 2025 Yili Turizm Baskenti” olarak ilan edilen Erzurum’da hazirlik süreci devam ediyor.

Esnafa 'EIT 2025 Yili Turizm Baskenti' Bilgilendirmesi
Erzurum’da bulunan tüm otel, lokanta, cafe, restoran, kuyumcular, Tashan esnafi, sarküteriler, taksiciler, otobüsçüler, minibüsçüler, kaymakamliklarin görevlendirdigi ilçe tanitim uzmanlari ve diger hizmet sektörü çalisanlarina, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi hocalari tarafindan hafta boyunca bir çok seminer verildi.

Seminerlere EIT 2025 Yili Turizm Baskenti Koordinatörü Muharrem Çiglik, Vali Yardimcisi Mustafa Berk Çelik, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardimcisi Turgut Gögebakan, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardimcisi Ceren Elmali, Il Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Çodur ve Gençlik ve Spor Il Müdür Vekili Levent Çakmur katildi.

Özbekistan’in ev sahipliginde gerçeklestirilen Ekonomik Isbirligi Teskilati 4. Turizm Bakanlari Toplantisi’nda “Erzurum EIT 2025 Yili Turizm Baskenti” olarak seçilmisti. Ekonomik Isbirligi Teskilati (EIT) ; Türkiye, Iran, Pakistan, Afganistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kirgizistan, Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan’dan olusuyor. 2025 yili içerisinde Erzurum’da yapilmasi düsünülen birçok etkinlik, uluslararasi oyunlar, Palandöken Ekonomik Formu, Gastronomi Fuarlari vb. gibi faaliyetlerde hizmet sektörünün donatimli hale getirilmesi, seviyenin yükseltilmesi ve basarinin saglanmasi kentin tanitimi için büyük önem tasiyor.
Kaynak: İHA