Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Geleneksel Türk Sanatlari Ögrenci Sergisi

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, kurulusunun 25. yil dönümünü "Geleneksel Türk Sanatlari Ögrenci Sergisi" ile taçlandirdi. Olbia Sanat Galerisi’nde gerçeklestirilen sergi; geleneksel Türk sanatlarinin derinliklerine bir yolculuk sunarak, ögrencilere hem klasik hem de çagdas sanat tekniklerini kullanarak eserler olusturma firsati veriyor. Genç sanatçilarin, degerli sanat formlarini modern yorumlarla birlestirerek, sanatsal yeteneklerini ortaya çikardiklari sergi, hali, kilim, hat, tezhip, ebru, kat’i çini ve minyatür gibi geleneksel sanat dallarinin örneklerini bir araya getiriyor.

Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Geleneksel Türk Sanatlari Ögrenci Sergisi
Sergi açilisinda konusan Geleneksel Türk Sanatlari Bölüm Baskani Doç. Dr. Ömer Zaimoglu sergi küratörü Dr. Ögr. Üyesi Zülbiye Sevgili Polat’a, bölüm hocalarina ve ögrencilerine verdikleri emek ve sanatsal katkilari için tesekkür ederek "Bu sergi, ögrencilerimizin Türk sanatinin köklerini kesfetme ve çagdas dünyada nasil yorumlayabileceklerini gösterme firsatini sundugu için büyük önem tasiyor. Ögrencilerimizin ortaya koydugu eserler, zengin ve çok yönlü bir sanat deneyimi sunmayi amaçliyor. Serginin, sanatseverler ve sanatçilar için ilham verici bir platform oldugunu düsünüyorum" dedi.



“Kültürel mirasimiz ve sanatsal zenginligimiz korunmali”

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardimcisi Doç. Umut Kayapinar ise "Geleneksel Türk Sanatlari Ögrenci Sergisi, Fakültemizin kültürel mirasimizi ve sanatsal zenginligi koruma misyonuna önemli bir katki sagliyor. Ögrencilerimizin bu etkinlik araciligiyla gösterdikleri basari, Fakültemizin sanat egitimine olan bagliligini ve gelecege dair umutlarimizi pekistiriyor" diye konustu.

Sergi, Akdeniz Üniversitesi Olbia Sanat Galerisi’nde 5 Temmuz tarihine kadar ziyaret edilebilir.
Kaynak: İHA