Dokuma Park Müzelerine 9 Bin 152 Ziyaretçi

Antalya’da Kepez Belediyesi’nin kültür ve sanat adasi Dokuma Park’taki müzeleri, Kurban Bayrami tatilinde 9 bin 152 kisi ziyaret etti.

Dokuma Park Müzelerine 9 Bin 152 Ziyaretçi
Dokuma Park’in, Anadolu Oyuncak Müzesi, Bir Zamanlar Antalya Müzesi, Anadolu Sehitler Müzesi, Antalya Araba Müzesi ve Modern Sanatlar Galerisi Kurban Bayrami tatilinde binlerce ziyaretçi agirladi. Kepez Belediyesi’nin kültür ve sanat adasi Dokuma Park’ta bulunan müzeleri 18-23 Haziran tarihleri arasinda toplam 9 bin 152 kisi ziyaret etti. En çok ziyaretçi çeken müze, 4 bin 790 kisiyle Antalya Araba Müzesi oldu. Nostaljik araçlarin sergilendigi müze, araba tutkunlarinin ilgisini çekti. Anadolu Oyuncak Müzesi ise bin 641 ziyaretçi agirlayarak ikinci sirada yer aldi. Her yastan ziyaretçinin ilgisini çeken oyuncaklar, nostaljik bir yolculuga çikma firsati sundu. Binlerce oyuncagin bulundugu müzede, 15 salonda, 15 ayri temada ve 15 farkli düzenlemede sergileme yapiliyor.

Müzelere yogun ilgi

Bir Zamanlar Antalya Müzesi, Antalya’nin tarihine isik tutan sergi alanlariyla 941 ziyaretçiye ev sahipligi yapti. Müzede; Doga, Tarih, Arkeoloji, Turizm, Çesitli Yöneticiler, Ünlüler, Aileler, Geleneksel Mimarlik, Kaleiçi, Mutfak, Deniz, Geleneksel Törenler (Dügün Sünnet vs), Göçler, Yörük Kültürü, Ulasim ve Haberlesme, Basin Tarihi, Fotografçilik, Altin Portakal Festivali ve diger festivaller, Egitim, Saglik, Sanat, Edebiyat, Spor, Geleneksel Esnaflar, Endüstri gibi kentin ana konulari yer aliyor. Sehitlerin hatiralarini barindiran Anadolu Sehitler Müzesi’ni ise 1100 kisi ziyaret etti. Sehitler Müzesi, 25 farkli konu basligi, 3 diorama, 1 sehit evi canlandirmasiyla tarihe taniklik etmis yüzlerce objeyi barindiriyor. Sanatseverlerin en önemli bulusma noktasi olan Dokuma Park Modern Sanatlar Galerisi de 680 sanatseveri agirladi.
Kaynak: İHA