Aziza Mustafa Zadeh 15 Temmuz'da Harbiye'de

Caz ve fusion türlerini bir araya getirdigi kendine özgü tarziyla dinleyenleri mest eden Aziza Mustafa Zadeh, 25 Temmuz’da Istanbul Harbiye Cemil Topuzlu Açik Hava Sahnesi’nde müzikseverlerle bulusacak. Konserin avantajli dönem biletleri Biletinal’da satisa çikti.

Aziza Mustafa Zadeh 15 Temmuz'da Harbiye'de
Piyano çalisi ve güçlü sesi ile kulaklarin pasini silen, caz ve fusion türündeki eserlerini mugam ve avantgarde esintiler ile harmanlayan Aziza Mustafa Zadeh, 25 Temmuz’da Istanbul Harbiye Cemil Topuzlu Açik Hava Sahnesi’nde müzikseverlerle bulusacak. Konserin avantajli dönem biletleri Türkiye’nin teknoloji odakli etkinlik biletleme platformu Biletinal’da satisa çikti.

Ilk albümünü 1991’de çikardi

Caz ve fusion türlerini bir araya getirdigi eserleriyle taninan Aziza Mustafa Zadeh, küçük yaslarindan itibaren piyano çalmaya basladi.

17 yasindayken Washington’da düzenlenen Thelonious Monk Piyano Yarismasi’nda birinci seçilen Zadeh, 1991’de kendi ismini tasiyan ilk albümünü, 1993 yilinda ise ikinci albümü "Always"i çikardi. Bir yil sonra Phono Akademi Ödülü ve Echo Müzik Ödülü’nü kazandi. Zadeh, piyanoya hâkimiyetinin yani sira güçlü sesiyle caz tarzinda Azeri eserlerini yorumlamasiyla da taniniyor.
Kaynak: İHA