Mardin'de 37 Yil Önce PKK'li Teröristlerce Katledilen 30 Sehit Anildi

Mardin’in Ömerli ilçesinde 37 yil önce bölücü terör örgütü PKK’lilar tarafindan sehit edilen 16’si çocuk 30 kisi için anma töreni yapildi.

Mardin'de 37 Yil Önce PKK'li Teröristlerce Katledilen 30 Sehit Anildi
Bölücü terör örgütü PKK, 20 Haziran 1987’de Ömerli ilçesi Pinarcik Mahallesi’nde 16’si çocuk, 30 kisiyi katletti. Sehitler, Pinarcik Mahallesi’ndeki sehitlikte düzenlenen törenle anildi. Törende, Kur’an-i Kerim ve dua okunduktan sonra konusma yapan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, terörü lanetlediklerini ifade etti.

Ömerli ilçesine bagli Pinarcik köyünde 1987 yilinda terör örgütü PKK tarafindan yapilan hain saldiri sonucu 16’si çocuk 6’si kadin olmak üzere 30 vatandasin sehit oldugunu hatirlatan Vali Akkoyun, "Sehit ailelerimizle, köyde yasayan vatandaslarimiz, muhtarimiz kaymakamligimiz belediye baskanimiz ile birlikte sehitlerimizin kabirlerini ziyaret ettik, dua okuduk. Bu vesileyle bir kez daha yapilan bu hain saldiriyi lanetliyoruz. Rabbim her türlü bölücü faaliyetlere karsi kalbimizi beraberligimizi daim eylesin” dedi.

Birlik ve beraberligin önemine deginen Vali Akkoyun, “Bütün vatandaslarimiz bir arada birlik beraberlik içerisinde omuz omuza verdigimiz müddetçe Allah’in izniyle hiçbir güç, hiçbir bölücü terör örgütü hain emellerine ulasamayacaktir. Burada da tekraren tüm sehitlerimize vatanimiz, bayragimiz, ezanimiz için canlarini feda eden aziz sehitlerimize rahmet diliyoruz. Bütün sehit ailelerine sükranlarimizi iletiyoruz. Sehitlerimize ve gazilerimize rahmet diliyoruz. Hayatta olan gazilerimize de saglikli sihhatli ömürler diliyoruz. Rabbim tüm sehitlerimizin makamini eylesin” seklinde konustu.

Sehitleri anmaya gelen aile dostlari Mehmet Kaya ise “1987 yilinda köyümüze katliam olurken daha yeni elektrik döseniyordu. Katliamdan bir gün önce elektrikleri dösemislerdi. Bütün sehitler yakin aile dostumuz oluyorlar. Ilk basta çatisma çikmis daha sonra köye geldigimizde birçok evin ve cesedin yandigini gördük. Çok üzgünüz. Sehitlerimizin acisi hiçbir zaman dinmedi ve dinmeyecek” dedi.

Kaynak: İHA