Soma Kaymakami Fatih Akkaya'dan Vali Ünlü'ye Anlamli Hediye

Soma Kaymakami Fatih Akkaya, Manisa Valisi Enver Ünlü’yü ziyaret ederek, 19 Mayis 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliginde baslayan ve zorlu sartlarda verilen kurtulus mücadelesini anlatan “Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandik” temali fotografin unutulmamasi amaciyla hazirlamis olduklari ikinci yüzyilinda Cumhuriyetin kazanimlarinin anlatildigi “Cumhuriyeti Biz Böyle Yasatacagiz” temali fotografi hediye etti.

Soma Kaymakami Fatih Akkaya'dan Vali Ünlü'ye Anlamli Hediye
Kaymakam Akkaya, “19 Mayis 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliginde baslayan kurtulus mücadelemizi ve zaferle taçlandirdigimiz Cumhuriyetimizi en güzel, en saf sekilde anlattigina inandigimiz ve neredeyse bir yüzyil gölgesinde gururlandigimiz ‘Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandik’ temali fotografi unutmamak, verilen zorlu mücadeleyi ikinci yüzyilda gelecek nesillere hatirlatmak amaciyla Cumhuriyetimizin 100. Yilinda Soma’da gerçeklestirdigimiz kutlamalarda ‘Cumhuriyeti Biz Böyle Yasatacagiz’ temali bu fotografi çektik. Bu fotograf ile Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan riyasetinde, bilim ve sanayi basta olmak üzere, her alanda yapilan basarili çalismalarla daha güçlü bir Türkiye olarak Türkiye Yüzyilinda atilan saglam adimlarla daha ileriye kosmaya devam edecegimizi yansitmak istedik. Millî Mücadele’deki ruh ve azimle, günümüz sartlarinda mili ve yerli üretimi önceleyen, gelisen bir ülke olarak çocuklarimiza daha güzel bir vatan birakmak istiyoruz. Sanli tarihimizi ve köklerimizi unutmadan ve unutturmadan, bugünü çagin gerekleri ile kusanarak ikinci yüzyilin insasinda yer alacak gençlerimize yönelik ‘Cumhuriyeti Biz Böyle Yasatacagiz’ temali birlik, beraberlik, terakki ve devamlilik ifade eden fotograf çalismamizla ülkümüzün gözden irak olmayarak gönülden de irak olmamasini hedefledik.” dedi.

Bu anlamli hediye için Kaymakam Akkaya’ya tesekkür eden ve ‘Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandik’ temali fotografin Cumhuriyetimizin ne kadar zorlu sartlar altinda kazanildiginin, milletimizin bagimsizlik askiyla verdigi o anlamli mücadelenin ve milletimizin yasadigi o büyük gururun önemli bir simgesi oldugunu ifade eden Vali Ünlü “Cumhuriyetimizin 100. yilina taniklik etmek bizler için büyük bir gurur ve mutluluk. Cumhuriyetimizi nasil kazandigimizin bu ugurda verilen mücadele ile Cumhuriyetin kazanimlarinin nesilden nesle aktarilmasi çok önemli. Bu yil 29 Ekim’de 100. yilimizi ülkemizin her yerinde büyük bir coskuyla kutladik. Her yil daha emin adimlarla ülkemizi daha ilerilere tasiyor olmanin gururunu yasiyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyilinda hep birlikte daha çok çalisip daha çok üretecegiz. Soma’da çekilen bu karede bunun anlamli bir ifadesi olmus.” diye konustu.

Kaynak: İHA