Bir Zamanlar Terörün Kol Gezdigi Tunceli Festivaller Sehri Olma Yolunda

Terörden temizlenip huzur ve turizm sehri haline gelen Tunceli’de Dogu ve Güneydogu Anadolu Bölgesi’nin en büyük organizasyonu olacak ‘Tunceli MotoFest’ 27 Haziran’da start aliyor.

Bir Zamanlar Terörün Kol Gezdigi Tunceli Festivaller Sehri Olma Yolunda
Gençlik ve Spor Bakanliginin destegi, Tunceli Valisi Bülent Tekbiyikoglu’nun girisimleriyle Dogu ve Anadolu Bölgesinin en büyük motorsiklet organizasyonu olan ‘MotoFest’ için Türkiye’nin farkli noktalarindan 2 bine yakin motor tutkunu Tunceli’ye gelmeye basladi.

Pülümür yolunda bulunan Örenönü Tabiat Parkinda 27 Haziranda baslayacak olan festivalde, Süper Enduro Sampiyonasi, ATV CUP gibi farkli etkinlikler gerçeklestirilecek ve sanatçilar sahne alacak. 27 Haziran’da baslayacak olan Dogu ve Güneydogu Anadolu Bölgesinin en büyük festivali 4 gün boyunca devam edecek.

’’Tunceli muazzam bir güzellige sahip’’

Tunceli olarak 4 ayri festivale ev sahipligi yapacaklarini belirten Tunceli Valisi Bülent Tekbiyikoglu, “Bunlardan bir tanesi motofest, mototur, ATVcup ve Süper Enduro kupalari ilk defa Dogu Anadolu’daki bir organizasyonla gerçeklestirilecek. Bu bölge, çok farkli bir cografya ve güzellikleri içerisinde barindiriyor. Su ana kadar Tunceli’nin ismini hep kötü olaylardan biliyorduk. Tunceli çikan kötü haberlerin yani sira muazzam bir güzellige sahip. Biz istiyoruz ki Türk milleti ve vatandaslarimiz bu güzellikleri görsünler. Suan Pülümür Vadisinin kenarindayiz. Yanimizda Pülümür irmagi akiyor. Sadece irmak degil Pülümür Vadisi çok güzel bir dogal güzelliktir. Ayni zamanda Türkiye’nin en eski milli parklarindan bir tanesi olan Munzur Vadisi Milli Parkinda da organizasyonlarimiz devam edecek. Motosiklet kitlesi çok özel bir kitle. Içerisinde tabipler, ögretim üyeleri, is adamlari, siyasiler ve yüksek bürokratlar var. Biz bu rafine zevkleri olan insanlarin gözlerinin Tunceli’ye temas etmesini arzu ediyoruz. Ayni zamanda bende motosiklet tutkunuyum. Tunceli, motosikletler için bir cennet gibidir” dedi.



’’Tunceli’nin huzuru Türkiye’nin huzuru’’

Festivalde yaklasik olarak 2 bin motosikletli beklediklerinin de altini çizen Vali Tekbiyikoglu, “Fakat biz burada bir kaza olmasin diye 500 motosikletli ile birlikte hem Munzur Vadisini hem de Pülümür Vadisinde gezecegiz. Buradaki bu motosiklet turumuzun ismini de ‘Tunceli’nin huzuru Türkiye’nin huzuru’ koyduk. Daha önce güvenlik problemlerinin yasandigi zamanlar, biz bu gidecegimiz ilçelere helikopterler yardimi ile gidiyorduk ya da zirhli araçlarla oralara gitmeyi sagliyorduk bu da saatler sürüyordu. Bu eziyet, simdi artik o problemler ortadan kalkti. Teröristlerle mücadeleyi Türkiye olarak tamamlamak üzereyiz. Bu güzellikleri vatandaslarimizin görmesini arzu ediyoruz. Motor turumuzu en güzel yerlerden geçirecegiz. Festival 4 gün boyunca devam edecek. 4 gün boyunca burada aktiviteler devam edecek. 4’üncü günün sonunda da final ve ödül töreni ile sona erecek. Bir sonraki seneye ise daha profesyonel bir adim atmak için çalismalarimizi baslatmis olacagiz. Cumartesi günü gerçeklestirecegimiz Ovacik motor turu, çok özel bir tur olacak. Hem yol üzerinde endemik bazli hayvan türü olan dag keçilerini görme ihtimalimiz çok yüksek. Sonunda da yöre halki olarak kutsal bilinen Ovacik Gözelerine gidecegiz. Ovacik Gözelerinde yöre inancina uygun bir çira uyandiracagiz ve bir dua ve temenni gerçeklestirecegiz. Bu duamiz da Tunceli’nin huzuru üzerine olacak. Çok özel bir sürüs olacak. Bu sürüste motosiklet severlerin bizlere destek olmasini istiyoruz” ifadelerini kullandi.

’’Dogu ve Güneydogu Anadolu’nun en büyük organizasyonu’’

Festival hakkinda bilgilendirmelerde bulunan Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaskani Mahmut Nedim Akülke, ’’Türkiye Motosiklet Federasyonu, uzun yillardir spor turizmi çerçevesinde yaptigi organizasyonlari özellikle sehirlerin ve bölgelerin kalkinmasi ve spor turizmiyle beraber bir ekonominin canlanmasi için organizasyonlari sadece sportif faaliyet olarak yapmiyoruz. Bugün Tunceli’de bu hafta sonu yapilacak organizasyon yine spor turizmi çerçevesinde yapilacak. Dogu Anadolu ve Güneydogu Anadolu’nun en büyük organizasyonu olmus olacak. Hem Türkiye Süper Enduro Sampiyonasi hem Tunceli ATV Kupasi hem de Türkiye’nin dört bir tarafindan gelen motor severlerle binlerce sporcu Tunceli’de olacak. Bunun yani sira festival konserlerle de devam edecek. Tunceli zaten doga severlerin mekaniydi bundan sonrada motor severlerin ve tutkunlarinin gerçekten bir merkezi olmus olacaktir. Örenyerinde yaklasik 850 metrelik bir parkur yapildi. Farkli engeller ve figürlerden olusan seyircileri inanilmaz bir organizasyon bekliyor. Yaklasik 65 süper enduro yarisçisi ve 20’ye yakin da ATV yarisçisi bu organizasyona katilacak. Tüm kamp severleri, dogaseverleri ve motor severleri muhtesem bir organizasyona bekliyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA