'Afete Hazir Giresun' Projesi Basariyla Tamamlandi

ATAK Doga ve Arama Kurtarma Dernegi tarafindan yürütülen "Afete Hazir Giresun" projesi, Aksu Çayi’nda gerçeklestirilen akarsu arama egitimi ile sona erdi.

'Afete Hazir Giresun' Projesi Basariyla Tamamlandi
Giresun’un acil durumlara müdahale kapasitesini artirmayi hedefleyen proje çerçevesinde doga arama kurtarma, deprem arama kurtarma ve akarsu arama kurtarma egitimleri devam ediyor. Ayrica, birçok kurum ve kurulusta afet bilinçlendirme seminerleri düzenleniyor.

ATAK Doga ve Arama Kurtarma Dernegi Baskani Mete Durmus proje hakkinda verdigi bilgide, “Içisleri Bakanligi’nin sivil toplum kuruluslarinin kapasitelerini artirmak amaciyla mali olarak destekledigi proje, Giresun’un acil durumlara müdahale kapasitesini artirmayi hedefliyor. Projenin son asamasi olan akarsu arama egitimi, Aksu Çayi’nda yogun bir katilimla gerçeklestirildi.

Teorik ve uygulamali egitim alan kursiyerler, egitim sonunda yapilan sinavlarda üstün basari gösterdi. Egitimi iki asamada gerçeklestirdik. Teorik bilgileri akarsu içinde de uygulamali olarak gösterdik. Akarsu morfolojisi, akarsu okuma, suya düsen kisiye müdahale, sonda ile arama ve güvenli yüzme teknikleri gibi önemli konulari ögrettik. Egitimlerimiz basarili geçti ve kursiyerler üstün bir basari sergiledi. Hepsine özverilerinden dolayi tesekkür ediyorum" dedi.



ATAK Giresun’un tek yerel arama kurtarma dernegi

ATAK Dernegi Baskani Mete Durmus son olarak, "Giresun’un ilk ve tek yerel arama kurtarma dernegi olan ATAK Doga ve Arama Kurtarma Dernegi, gönüllülerden olusmakta ve arama kurtarma faaliyetlerinin yani sira kampçilik ve doga yürüyüsü egitimleri de düzenlemektedir. Her geçen gün dernegimize ilgi ve katilim giderek artmaktadir. Biz de egitim faaliyetlerimizle her zaman afetlere hazir durumdayiz” diye konustu.

Kaynak: İHA