Hasta Çocuklari Çocuk Servisi Duvarlarindaki Kocaman Çizgi Film Karakterleri Karsiliyor

Bayburt Devlet Hastanesi çocuk servisi duvarlari, çocuklarin sevdigi çizgi film karakterleriyle, hayvan figürleriyle donatildi, odalara da ilgilerini çekebilecekleri hayvanlarin ve karakterlerin isimleri verildi.

Hasta Çocuklari Çocuk Servisi Duvarlarindaki Kocaman Çizgi Film Karakterleri Karsiliyor
Masa ile Koca Ayi, Örümcek adam, Batman, Tom ve Jerry, Ayi Winnie, Ormanlar Krali Aslan, Pepee, gibi sevilen çizgi filmlerin karakteriyle kaplanan duvarlarin yani sira yatarak tedavi gören çocuklarin odalarina da sirinler, yunuslar, aslanlar, sincaplar, astronotlar gibi isimler verilerek çocuklarin sicak bir ev ortaminda tedavi görmeleri, hastane ve doktor korkulari bulunan çocuklarin da korkularini yenmeleri amaçlaniyor.

Çocuk hastalarin sikilmadan vakit geçirmeleri için bir odayi da çocuk ugras, hastane sinifina dönüstürdüklerini belirten Saglik Bakim Hizmetleri Müdürü Sevinç Sik Akkoyun, "Hastane yönetimi olarak servisimizde bulunan bir odayi çocuklarimizin oyun oynayip, keyifli vakit geçirebilecekleri bir oda haline getirdik. Yatarak tedavi gören çocuklarimizin tedavileri yapilirken canlari sikilmasin istedik, böyle bir sinif hazirladik" dedi.

Kadin dogum servisi de özel hastane formatina uygun sekilde hazirlandi anne adaylari unutulmadi

Anne adaylarinin dogum kaygilarini gidermek, normal doguma tesvik amaciyla çocuk servisinin yani sira kadin dogum servisinin de kapi ve koridorlarina süsleme yapildigini söyleyen Bayburt Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Murat Canpolat, "Hastanemizin çocuk servisine ve kadin dogum servisine mükemmel yenilikler katildi.

Tüm yeni dogan çocuklarimiza dogum hatirasi olarak kadin dogum servisimizde köseler olusturuldu. Burada anne adaylarimizi normal doguma tesvik etmek ve dogum kaygilarini gidermeyi amaçliyoruz.

Çocuk servisimizde odalarimiz aslanlar, kaplanlar, astronotlar, sincaplar gibi ilgilerini çekecek isimlerle adlandirildi, odalari evlerindeki odalar gibi hazirlandi. Yine çocuk hastalarimiz için çocuk servisimiz içerisinde eglenceli vakit geçirebilecekleri, oyunlar oynayabilecekleri, çocuk gelisimci arkadaslarimizin da eslik edebilecegi bir sinif olusturuldu. Çocuklarimizin adeta sicak bir ev ortaminda tedavi görebileceklerinden anne, babalarin süphesi olmasin. Bununla birlikte tüm anne adaylarimizi korkularindan arinmis bir sekilde, güvenle hastanemize bekliyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA