Savsat'in Gölleri Hayranlik Uyandiriyor

Artvin’in gözde ilçelerinden “Sakin Sehir” unvanina sahip Savsat, dogal güzellikleriyle ziyaretçilerini kendine hayran birakiyor. Özellikle ilçedeki göller, doga severler ve fotograf tutkunlari için vazgeçilmez destinasyonlar arasinda yer aliyor.

Savsat'in Gölleri Hayranlik Uyandiriyor
Artvin’in Savsat ilçesi Pinarli köyünde bulunan ve havadan baligi andiran görüntüsü nedeniyle "Balik Gölü" ismi verilen göl çevresindeki çam ormanlari ve muhtesem dogasiyla görenleri mest ediyor.

"Sakin Sehir" unvanli Savsat’ta bulunan dogal güzellikleriyle ünlü Karagöl’ün yani sira Pinarli köyünde bulunan doga harikasi Balik Gölü son dönemde ilgi çekiyor.

Etrafi daglarla ve ormanlarla çevrili, enfes bir doganin içerisinde yer alan 2 bin rakimda bulunan Balik Gölü ziyaretçilerini agirlarken, Türkiye’nin sakli cenneti olarak nitelendiriliyor.

Savsat’in gölleri, sadece görsel güzellikleriyle degil, ayni zamanda temiz havasi ve dogal yasamiyla da dikkat çekiyor. Bölgedeki yaylalar, ormanlar ve tarihi köyler, kesfetmeyi sevenler için birbirinden güzel rotalar sunuyor. Savsat, doga tutkunlari ve sakin bir tatil arayanlar için ideal bir destinasyon olmaya devam ediyor.
Kaynak: İHA