Ezine'de Tarim Arazisinde Baslayan Yangin Ormanlik Alana Siçramadan Kontrol Altina Alindi

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde tarim arazisinde baslayan ve rüzgarin etkisiyle büyüyen yangin, ormanlik alana siçramadan, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altina alindi.

Ezine'de Tarim Arazisinde Baslayan Yangin Ormanlik Alana Siçramadan Kontrol Altina Alindi
Yangin, saat 13.15 siralarinda Ezine ilçesine bagli Kumburun köyü yakinlarinda tarim arazisinde basladi.

Ihbar üzerine Çanakkale Orman Bölge Müdürlügü ekipleri bölgeye sevk edildi. Yangina havadan ve karadan ekipler müdahaleye basladi.

Rüzgarin da etkisiyle ormanlik alana dogru ilerleyen tarim arazisindeki yangin; havadan uçak ve helikopterler, karadan çok sayida arazöz ve orman personeliyle saat 15.30 siralarinda kontrol altina alindi. Bölgede sogutma çalismalari devam ediyor.

Vali Ilhami Aktas, yanginla ilgili bilgi aldi

Ezine ilçesi civarinda çikan yangini söndürme çalismalarina havadan incelemelerde bulunan Vali Ilhami Aktas, söndürme çalismalari hakkinda Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci’den bilgi aldi. Vali Ilhami Aktas, son yillarda orman yanginlarinin çikmasinin baslica nedenleri arasinda aniz yakma, bag ve bahçe temizligi için ates yakma, sigara izmariti atma, çöplerin atese verilmesi, ihmal ve dikkatsizligin yer aldigini belirtti.

Vatandaslarin yangina sebebiyet verebilecek hususlarda dikkatli olmasi ve hassasiyet göstermesinin çok büyük önem arz ettigini belirten Vali Ilhami Aktas, “Herhangi bir orman yangininin fark edilmesi durumunda 112 Acil Çagri Merkezine ihbarda bulunulmasi gerekmektedir” dedi.

Kaynak: İHA