Yapim Isi Bayburt Group Tarafindan Sürdürülen Ve 12 Yildir Bitmeyen Tünelde 2 Ilin Valisi Incelemede Bulundu

Erzurum-Bayburt sinirindaki 2 bin 400 rakimli Kop geçidinin 2 bin rakimli noktasinda 2012 yilinda dönemin Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Binali Yildirim tarafindan temeli atilan ve 3 yil içerisinde tamamlanarak hizmete açilacak vaadinde bulunulan, yapim isi de Bayburt Group tarafindan sürdürülen, 12 yildir da tamamlanamayan tünelde 2 ilin valisi incelemede bulundu.

Yapim Isi Bayburt Group Tarafindan Sürdürülen Ve 12 Yildir Bitmeyen Tünelde 2 Ilin Valisi Incelemede Bulundu
Bayburt Valisi Mustafa Eldivan ile Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Bayburt ve Erzurum illerini birbirlerine baglayan ana güzergâh üzerindeki Kop Dagi Geçidi’nde çalismalari devam eden Kop Tünelini yerinde inceledi.

Çalismalar için kurulan santiyede, Karayollari 12’inci Bölge Müdürü Yücel Oguzhan ve yüklenici firma Bayburt Group yetkililerinden tünelin son durumuna iliskin bilgi alan valiler, çalismalarin devam ettigi tünel insaatinda incelemelerde bulundu.

Tünelin ne zaman hizmete girecegine dair Bayburt Valiliginin sosyal medya paylasimlarinda herhangi bir bilgiye yer verilmezken en son dönemin Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu Kop tüneline yaptigi ziyarette tünelin 2023 yilinda hizmete girecegini kaydetmisti.
Kaynak: İHA