Ezine'deki Orman Yangini Kontrol Altina Alindi

Çanakkale’nin Ezine ilçesine bagli Kizilköy köyü yakinlarinda çikan orman yangini, havadan ve karadan yapilan müdahale sonucu kontrol altina alindi. Yanginda çiftçi Mustafa Girgin, agilinin dibine kadar gelen alevlerden hayvanlarini son anda kurtardi. Yanan alanlar dron ile havadan görüntülendi.

Ezine'deki Orman Yangini Kontrol Altina Alindi
Ezine ilçesine bagli Kizilköy köyü civarinda saat 16.15 siralarinda orman yangini çikti. Yangina Orman Bölge Müdürlügü ekipler saat 16.20’de ilk müdahaleyi yapti. Bölgeye havadan ve karadan çok sayida ekip sevk edildi. Yangina 3 uçak, 3 helikopter, 9 hizmet araci, 1 treyler, 3 itfaiye araci, 2 ilk müdahale araci, 13 arazöz, 6 su ikmal araci, 1 dozer ve toplam 345 personelle müdahale edildi. Yapilan hummali çalismalar sonrasinda yangin saat 18.30 itibari ile kontrol altina alindi. Bölgede sogutma çalismalari devam ediyor.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlügünden yangina iliskin yapilan açiklamada, “13 Haziran 2024 tarihinde saat 16.13’de Çanakkale 112 AÇM’den bildirilen Ezine Kizilköy Köyü civarinda orman alanindan duman yükseldigi ihbari üzerine ekiplerimiz derhal yangin mahalline sevk edilmistir. Ilk müdahale yangin baslangicindan 7 dakika sonra saat 16.20’de yer ekiplerimizce yapilmistir. Yanginin rüzgarin etkisi ile hizla yayilma egilimi göstermesi ve ekili ziraat alanlarindan orman alanina sirayet etmesi nedeniyle ekiplerimize destek amaci ile derhal Çanakkale’de konuslu uçaklarimiz ve yangin söndürme ve yönetim helikopterleri yangin mahalline hareket ettirilmistir. Yangini kontrol altina alma ve söndürme çalismalarimiz ekiplerimizin yogun ve koordineli müdahalesi ile saat 18.30 itibariyle tamamlanmis olup, sogutma çalismalari devam etmektedir” denildi.

Yanginda agilinin dibine kadar gelen alevlerden çiftçi Mustafa Girgin, büyük ve küçükbas hayvanlarini son anda kurtardi.

Çiftçi Mustafa Girgin, "Köye gittim. Bana telefon geldi. Senin çiftligin yakininda yangin var dediler. Sonra geldim hayvanlarimi kurtardim. Ben mallarimi kurtarmaya çalistim. Hayvanlarimi kurtardim. 17 büyükbas ve 20 tane koyunum var. Onlari son anda kurtardim” dedi.

Yanan alanlar dron ile havadan görüntülendi.
Kaynak: İHA