Burdur'daki Diyaliz Olayinda 2'Si Hastane Personeli 4 Süpheli Gözaltina Alinarak Mahkemeye Sevk Edildi

Burdur Devlet Hastanesi’ndeki 25 Mayis tarihinde tedavi olan 33 kisinin rahatsizlandigi ve farkli hastanelere sevk edildikten sonra 3 kisinin öldügü olay sonrasi Saglik Bakanligi tarafindan görevlendirilen bilirkisilerin raporu dogrultusunda 2 mühendis ve 2 hastane personeli teknisyen gözaltina alinarak adliyeye sevk edildi.

Burdur Devlet Hastanesi’nde 25 Mayis Cumartesi günü 08.00-12.00 ile 12.00-16.00 seansinda diyalize giren hastalardan bazilari bas dönmesi, mide bulantisi, suur bulanikligi ve nakil aracindan inememe tarzi sikayetlerle hastaneye geri dönmüstü. Bunun üzerine hastane yönetimi gün içinde diyalize giren tüm hastalari hastaneye çagirip yapilan tetkiklerin ardindan, gün içinde diyaliz merkezinde tedavi olan 33 hastayi Afyonkarahisar, Isparta, Antalya, Bucak’ta bulunan devlet hastaneleri ve özel diyaliz merkezlerine sevk etti. Sevk edilen hastalardan 23’ü Antalya’da, 6’si Afyon’da, 3’ü Isparta’da, 1’i ise Afyon’da tedavi altina alinmisti. Antalya’da entübe halde olan hastalardan Mustafa Demir (70), Saniye Aksöz (88) ve Somali uyruklu Amina Abas Jama (67) hayatini kaybetti.

Hastaneye gelerek incelemelerde bulunan Saglik Bakanligi’na bagli bilirkisilerin raporu sonrasinda ihmali oldugu degerlendirilen Burdur Devlet Hastanesi’nde görevli elektrik teknisyeni I.S., tekniker M.C. ve bagimsiz çalisan makine mühendisleri G.A.S. ve Y.A., ’Taksirle ölüme sebebiyet verme’ ve ’Taksirle yaralama’ suçlarindan gözaltina alindi. Emniyetteki islemleri tamamlanan 4 süpheli adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA