Visa, Türkiye'deki 40'Inci Yilini Kutluyor

Visa, Türkiye’deki 40’inci yili kapsaminda Istanbul’da düzenledigi toplantida Türk ekonomisine katkilarini ve Türkiye’den çikan yenilikçi ödeme çözümlerini degerlendirdi.

Visa, Türkiye'deki 40'Inci Yilini Kutluyor


Dünyanin önde gelen ödeme teknolojisi sirketlerinden Visa, Türkiye’deki faaliyetlerinin 40’inci yilini kutluyor. Sirket, Istanbul’da düzenledigi toplantiyla Türk ekonomisine katkilarini, teknoloji transferlerini ve Türkiye’den çikan yenilikçi ödeme çözümlerini degerlendirdi. Toplantiya, Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin, Visa Türkiye Genel Müdür Yardimcisi Laçin Öge, Visa Türkiye Üye Iliskileri Grup Baskani Burcu Altun, Visa Güney Avrupa Is Gelistirme Baskani Jak Telyaz, Visa Güney Avrupa Danismanlik ve Analitik Baskani Sertan Sener katildi.



Samile Mümin, Türk tüketicilerinin ve bankalarinin önemine vurgu yaparak, Türkiye’de hizmet veren bankalarin inovatif ve çözüm odakli oldugunu belirterek Türkiye’nin bu anlamda rol model olarak Avrupa bölgesinde ön plana çiktiginin altini çizdi.

"Türkiye Avrupa bölgesinde rol model olarak öne çikti"

Mümin, "Türkiye’de hizmet veren bankalar inovatif ve çözüm odaklilar. Tüketici ihtiyacina hemen cevap verebilecek çözümler üretiyorlar. Bunlarin yurtdisina ilk ihracinin da biraz Visa sayesinde biz de yapiyoruz. Ödemelerin ötelenmesi ve taksitlendirilmesi ayrica is yeri lokasyonu odakli kampanyalarin gelistirilmesi gibi islemlerini Visa dünyasinda ilk Türkiye’de yaptik. Burasi bu anlamda rol model olarak Avrupa bölgesinde ön plana çikti" ifadelerini kullandi.

"Harcamalarin yüzde 53’ü kartla yapiliyor"

Visa Teknolojisi Türkiye’nin turizm gelirlerine katki sagladigini belirten Mümin, "Özellikle ekonomiye katki anlaminda Türkiye’deki turizm gelirlerinin artmasinda yabanci turistlerin Türkiye’ye gelip visa kartlara yaptiklari harcamalarin her sene milyarlarca dolarlik döviz getirisine sahip oldugunu görüyoruz. Kartli ödemeler dünyasi Türkiye’de girisime açik. Yaklasik tüketici harcamalarinin yüzde 53’ü henüz kartla ödemelerle yapiliyor. Kartli ödeme demek kayit disi ekonominin de önüne geçmek demek. Dijital ödemelerdeki her yüzde 10’luk artis kayit disi ekonomide yüzde 6 ile 9 arasinda daralmaya isaret ediyor" dedi.



"Globalde 10 milyarinci tokeni ürettik"

Türkiye’de token teknolojisinin yayginlasmasi anlaminda faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Mümin, "2022 yilinda token teknolojisini hayata geçirdik. Kart bilgilerinizin kodlanmasi dijital bir koda dönüstürülmesi bir token üretilmesi ve bu tokenin da tahsilat yapmak isteyen sadece is yeri tarafindan alinabilmesi anlamina geliyor. Yakin bir tarihte 10 milyarinci tokenimizi ürettik. Türkiye’de bunun yayginlasmasi anlaminda da faaliyetlerimizi sürdürüyoruz" ifadelerini kullandi.

“Türkiye’de yaklasik 140 milyon kredi ve banka kartimiz bulunuyor”

Türkiye’de 140 milyon kredi ve banka kartinin bulundugunu belirten Mümin, "Visa’nin Türkiye’de yaklasik 140 milyon kredi ve banka karti bulunuyor. Baktigimizda 2022 ve 2023 arasindaki karsilastirmada kartli ödemelerdeki büyümenin yaklasik yüzde 127 civarinda gerçeklestigini görüyoruz. E ticaret payi ve dijital ödeme payi çok fazla artiyor. E ticaretteki büyümede yaklasik yüzde 115 seviyelerinde ülkemizde" seklinde konustu.

Kaynak: İHA