Tunceli'de Ayi, Seyir Halindeki Araca Saldirdi

Tunceli’de geçtigimiz günlerde bir vatandas ayi saldirisi sonucu hayatini kaybetmisti. Kentte, önceki gün de bir bozayi seyir halinde bulunan araca saldirdi. 4 kisinin bulundugu araçta maddi hasar meydana geldi.

Tunceli'de Ayi, Seyir Halindeki Araca Saldirdi
Tunceli’de son yillarda popülasyonlari artan ve yerlesim yerlerine kadar inen bozayilar, insanlar için tehdit olusturmaya basladi.

Geçtigimiz günlerde Nazimiye ilçesine bagli Dalik bölgesinde bozayi saldirisi sonucu 42 yasindaki Ergün Yildiz hayatini kaybetmisti. Bozayi, bu sefer de Tunceli-Pülümür kara yolunda seyir halinde olan bir araca saldirdi. 4 kisinin bulundugu araçta maddi hasar meydana gelirken, vatandaslar son zamanlarda insanlar için tehdit olusturan bozayilarla ilgili tedbir alinmasini istedi.

Yolda seyir halindeyken bozayi saldirisi sonucu aracinda ciddi hasar meydana gelen Murat Uz, “Aksam saatlerinde kara yolunda seyir halindeyken agaçlik alandan çikan bir bozayi direkt aracimiza saldirdi. Allah’tan düsük hizla seyir halindeydim ve yaptigim manevralarla aracin kaza yapmasini önledim. O gün oradan bir yaya ya da motosikletli geçmis olsaydi sonucunu düsünmek dahi istemiyorum. Olayin oldugu bölgede insanlar aksam yürüyüsleri yapiyor. Insanlara zarar verebilecek hayvanlar için ne tür önlemler alinmasi gerekiyorsa yetkililerin bunlari bir an önce almasi gerekiyor. Yoksa istenmeyen sonuçlar yasanabilir” dedi.

Kaynak: İHA