Rize'deki Can Pazari Ile Ilgili 1 Kisi Gözaltina Alindi

Rize’de serinlemek için Firtina Deresi’ne giren 6 ögrenciden 2’si hayatini kaybederken, 2’si agir 3 kisi yaralandi. Olayla ilgili 1 kisi gözaltina alindi.

Rize'deki Can Pazari Ile Ilgili 1 Kisi Gözaltina Alindi
Olay, Ardesen ilçesi Firtina Deresi’nde bugün ögle saatlerinde meydana geldi. Serinlemek için Firtina Deresi’ne giren Tulunoglu Dursun Efendi Bölge Yatili Erkek Kur’an Kursu’nda okuyan 6 ögrenci deredeki akintiya kapildi. Ögrencilerden 1’i kendi imkanlariyla akintidan kurtularak karaya çikarken, kalan 5 ögrenciden 3’ü de çevredekiler tarafindan kurtarildi. Diger 2 ögrenci için ise arama çalismasi baslatildi. Arama çalismalarinin sonucunda 2 gencin cansiz bedeni sudan çikarildi. Olayla ilgili 1 kisinin gözaltina alindigi ögrenildi.

Konuyla ilgili açiklama yapan Ardesen Kaymakamligi, gençlerin kurtarilmasi için 63 kisilik arama kurtarma ekibinin görev yaptigini dile getirerek, "Rize ili Ardesen ilçemiz Firtina Deresi’nde serinlemek amaciyla suya giren 6 Kur’an Kursu ögrencisinin akintiya kapilmalari üzerine 1 Kur’an Kursu Hocasi ögrencileri kurtarmak için suya girmis olup kendisi de bogulma tehlikesi geçirmistir. Ekipler tarafindan yapilan çalismalar neticesinde sag olarak kurtarilan 5 kisiden 2’si yogun bakima kaldirilmis, 2 kisinin ise cansiz bedenine ulasilmistir. Arama kurtarma çalismalari kisa sürede tamamlanmistir. Arama çalismalarina 27’si AFAD personeli olmak üzere Deniz Polisi, JAK, Sahil Güvenlik, 112 Acil Saglik ve AKUT ekibi, dereyi ve bölgeyi iyi bilen rafting ve kanocu rehberlerin katilimiyla toplamda 63 personel katilmistir. Olayla ilgili Pazar Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan adli, Ardesen Kaymakamligi tarafindan idari tahkikat baslatilmis olup, olayla ilgili bir kisi gözaltina alinmistir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA