Ögrenmenin Yasi Yok Açiklamasi 71 Yasinda Lise Diplomasi Aldi, Göbek Atti

Samsun Ilkadim Mesleki Egitim Merkezi tarafindan düzenlenen lise mezuniyet töreninde 71 yasindaki Muhammet Atalar lise diplomasi aldi. Mezuniyet töreninde çalinan sarkilarla göbek atan Atalar, 55 yillik hayalini gerçeklestirdigini söyledi.

Ögrenmenin Yasi Yok Açiklamasi 71 Yasinda Lise Diplomasi Aldi, Göbek Atti
Samsun Mesleki ve Egitim Merkezi 2023-2024 egitim ve ögretim dönemi düzenlenen lise mezuniyet töreni ile son bulurken 4 yillik egitimini ve 6 aylik hizlandirilmis egitimi tamamlayan 200’ün üstünde usta ögretici ve vatandas lise mezunu oldu. Mezun olanlarin arasinda ev hanimlari, çesitli meslek kollarinda çalisan vatandaslar, emekliler lise diplomasi aldi.

"55 yillik hayalim gerçek oldu"

Meslek Egitim Merkezine giderek liseden mezun olan 71 yasindaki Muhammet Atalar, “Liseden mezun olmak benim 55 yillik bir hayalimdi. Çok memnunum. Öyle bir egitim kadrosunu yakaladik ki, çok mutlu oldum. Hayalim gerçeklesti. Benim baska bir hedefim yok. Lise mezunu olmak içimde ukde kalmisti. Ögretmenlerimin sayesinde onu da oldum. Gençlerin ufku açik olsun. Benim üniversite hayalim yok ama onlarin olsun. Daha ileri gitmemiz lazim. Okumamiz lazim. Mühendis doktor yetistirmemiz lazim. Benim suan 55 yillik hayalim gerçek oldu” dedi.

Bu süreçte esinin yanina olan Suzan Atalar ise "Çok gurur duyuyorum. Bugün de beyimin yanina destek olmak için geldim. Ben de onunla birlikte stres attim” diye konustu.

55 yasinda lise mezunu olan Nuriye Apaydin, “Çok mutluyum. Lise okumayi tavsiye ediyorum. Okumanin yasi yoktur diyorum" seklinde konustu.

48 yasinda ev hanimi olan ve liseyi bitiren Feriha Yelkovanci, “Çok güzel bir duygu. Hayallerimiz gerçeklesti. Dersler hiç zor degildi. Gençler bos durmasinlar. Okusunlar” dedi.

Mesleki Egitim Merkezi Müdür Mustafa Sahin, "Biz 2 farkli mezun veriyoruz. Birincisi bizim okulda okuyup 4 yil boyunca kalfaligini ustaligina tamamlayan yaklasik 174 arkadasimizi mezun veriyoruz. Bunun yaninda bizim kurumumuzdan ustalik mezuniyetini almis fakat lise mezunu olmamis yasi ne olursa olsun büyüklerimiz var. Onlari da mezun ediyoruz. 72 kisiyi de o sekilde mezun ediyoruz" ifadelerini kullandi.

Mezuniyet töreninde ögretmenlerden olusan koro da müzik ziyafeti yasatti. Tören, Ilkadim Ilçe Milli Egitim Müdürü Özer Ersoy, Ilkadim Ilçe Saglik Müdürü Dr. Mustafa Kasapoglu, sube müdürleri kurum amirleri ve oda baskanlarinin ögrencilere diplomalarini vermesiyle son buldu.
Kaynak: İHA