Kentler Çocuklarindir Egitim Programi Sertifika Töreni Düzenlendi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, Il Milli Egitim Müdürlügü, Çevre ve Kültür Degerlerini Koruma ve Tanitma Vakfi (ÇEKÜL) ve Toplum Egitim Dernegi (TDER) is birliginde “Kentler Çocuklarindir Egitim Programi” sertifika töreni düzenlendi. Program yeni dönemde gönüllü hocalarla sürdürülecek.

Kentler Çocuklarindir Egitim Programi Sertifika Töreni Düzenlendi
Kahramanmaras merkezli siddetli depremlerden etkilenen ögrencilere motivasyon saglamak amaciyla “Kentler Çocuklarindir” sloganiyla baslatilan program, yasadiklari sehirlerin kültürel ve dogal mirasi tanimalariyla koruma bilincini asilamayi hedefledi. Ilk pilot çalismasinin 2023 Bahar Dönemi’nde baslayan egitim programi, toplamda bin 335 ögrenciye ulasildi. Programa katilan ögrenci ve egitmenlerin sertifika töreni, düzenlenen törenle Büyüksehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapilan törenle verildi.

Programin basarisi sonrasi alinan kararla yeni dönemde egitimler, gönüllü hocalarla devam edecek.

Törene Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Baskan Danismani ve Gaziantep ÇEKÜL Bölge Koordinatörü Zafer Okuducu, Il Milli Egitim Müdürü Yasin Tepe, programa destek veren Humanizli Ailesi adina Ökkes Humanizli ve programa katilan ögrenciler katildi.

“Yarinlarda çok daha güzel bir dünya istiyorsak önce çocuklarimizi yetistirmemiz gerekiyor”

Sertifika töreninde konusma yapan Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, ögrencilerin yarinin teminati olacagini aktararak, “Bizi biz yapan degerleri, ne anlama geldikleri, kentlerin nasil çocuklarin olacagini, sehrin farklini ortaya koyan, eglenerek ögrenmeyi saglayan bir proje oldu. Bilim dünyasi ‘7 yas çok geç, 6 yas altin çag’ diyor. Aileler bizim ilk mektebimiz. Insani degerleri aileden ögreniyoruz. Okula baslarken ilk aldigimiz anne baba egitimi ile basliyoruz. Ögretmenlerimiz bizi bilimle, ilimle, irfanla yetistiriyor. Burada bizim degerler çok kiymetli ve önemli. Dünyada büyük bir küresel isinma var. Antarktika’ya gittigimde gördüm ki buzullar eriyor. Ortak evimiz dünyamizi korumak için çocuklara çok is düsüyor. Çevreyi kirletmemek gerekiyor. Proje kapsaminda ‘kentler çocuklarindir’ diyecek ilk önce çevreyi temiz tutacagiz. Yarinlarda çok daha güzel bir dünya istiyorsak önce çocuklarimizi yetistirmemiz gerekiyor” dedi.

“Projede iyi bir içerik, bizi biz yapan degerler ve sehir Anlatiliyor”

Konusmasinin devaminda belediyelerin çocuklarin yetismesinde ve gelecege iyi hazirlanmasinda sorumluluklari oldugunu aktaran Baskan Fatma Sahin, “Herkesin çocuklar için bütün gücünü ortaya koymasi gerekiyor. Projede iyi bir içerik, bizi biz yapan degerler ve sehir anlatiliyor. Sehrimizin çok büyük bir kültür mirasi var. Bu mirasa iyi bakarak size teslim etmeliyiz ve bizim yaptiklarimizdan daha iyisini gelecekte yapmalisiniz. Bizler siz çocuklarin ve ögretmenlerin emrindeyiz. Bu sehri egitim, kültür, spor, kültür ve sanat sehri yapacagiz” ifadelerine yer verdi.

Törende ayrica Il Milli Egitim Müdürü Yasin Tepe emegi geçenlere tesekkür ederek projenin önemine vurgu yapti. Gaziantep ÇEKÜL Bölge Koordinatörü Zafer Okuducu ise projenin olusum hikayesini ve içerigi hakkinda bilgi verdi.
Kaynak: İHA