Gelecegin Bilim Insanlari Manisa'ya 3 Ödülle Döndü

24140 Lavender Robotics ve Bilim Yunusemre 25605 BY-tech takimlari Fikret Yüksel Vakfi’nin düzenledigi Istanbul FIRST Tech Challenge (FTC) 2. Offseason yarismasina katilarak 3 ödül kazandi.

Gelecegin Bilim Insanlari Manisa'ya 3 Ödülle Döndü
Gelecegi Tasarlayan Gençler Dernegi mentörlügüyle 24140 Lavender Robotics ve Bilim Yunusemre 25605 BY-tech takimlari Amerika merkezli FIRST Vakfi’nin Türkiye paydasi olan Fikret Yüksel Vakfi’nin düzenledigi Istanbul FIRST Tech Challenge (FTC) 2. Offseason yarismasina katilarak Manisa’yi temsil etti. Gece gündüz demeden araliksiz çalisan Lavender Robotics Takimi yarismada Promote Award, Inspire Award Finalist, Motivate Award ödüllerini kazandi. BY-tech Takimi ise 4 gün gibi kisa bir süre içerisinde robotlarini ve sunumlarini hazirlayarak jüri ve katilimcilarin büyük begenisini topladi.

Ada Kazil, Ali Beyazbulut, Efe Metin, Egemen Görcanli, Egemen Özbalci, Emir Ali Eris, Ege Kazil, Hasan Kaan Karabulut, Hülya Ergül Kazil, Mert Yagmurlu, Mertcan Bozkurt, Talha Bayer, Umut Dogan, Yusuf Ziya Keskin, Zehra Kayali’dan olusan Lavender Robotics Takimi basarilariyla gururlandirirken Takim Mentörleri Ege ve Ada ödüllerin mutluluk verdigini belirtti.

Lavender Robotics Takim Mentörleri Ege ve Ada Kazil yakalanan basariyi, “Mart ayinda ülkemizi Yunanistan FTC Sampiyonasi’nda Design Award ve Promote Award kazanarak temsil ettik. Simdi de Istanbul’da Manisa’mizi 3 ödül kazanarak temsil etmenin gururunu yasiyoruz. Ülkemizi uluslararasi arenada en iyi sekilde temsil etmeye devam edecegiz. 8 ay önce bir garajda baslayan bu yolculukta, ekip olarak pek çok basariya imza attik. Bu süreçte bize destek olan basta Yunusemre Belediyesi ve Belediye Baskani Semih Balaban’a çok tesekkür ederiz." sözleriyle özetledi. BY-tech Takimi Mentörleri Mahmut Apaydin, Pelin Arslan ve Abdullah Türkmen ise gençleri bilim ve teknolojide destekleyip her türlü imkani saglayan Yunusemre Belediye Baskani Semih Balaban’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA