Futbolcu Asamoah 'Ankara Sokaklarinda Çalisan Çocuklar Merkezi'ni Ziyaret Etti

Almanya Milli Takimi Eski Futbolcusu ve EURO 2024 Resmi Elçisi olan Gerald Asamoah, Ankara Büyüksehir Belediyesinin (ABB) “Ankara Sokaklarinda Çalisan Çocuklar Merkezi”ni ziyaret etti.

Futbolcu Asamoah 'Ankara Sokaklarinda Çalisan Çocuklar Merkezi'ni Ziyaret Etti
Almanya Milli Takimi Eski Futbolcusu ve EURO 2024 Resmi Elçisi olan Gerald Asamoah, Ankara Büyüksehir Belediyesinin Ankara Sokaklarinda Çalisan Çocuklar Merkezi’ni ziyaret etti.

Dis Iliskiler Daire Baskanligi koordinesinde ve Sosyal Hizmetler Daire Baskanliginin öncülügünde gerçeklestirilen etkinlikte efsane futbolcu Asamoah, merkezi gezerek çocuklara yönelik projelerle ilgili bilgi aldi.

Sevgi seli ve cosku ile karsilanan ünlü futbolcu, çocuklarla yakindan ilgilenerek onlara top ve imzali tisört hediye etti. Almanya Büyükelçiligi temsilcilerinin de katildigi ziyarette, Asamoah’a çocuklarin yaptigi tablo hediye edildi.

Çocuklar ve Asamoah unutulmaz bir ani yasadi

Dis Iliskiler Daire Baskani Ramazan Kabasakal, “Alman Milli Takimi’nin efsane futbolcusu Ankara’ya geldi. Asamoah Sokakta Çalisan Çocuklar Merkezimizi ziyaret ederek çocuklarla bir araya geldi. Çocuklarla çok güzel vakit geçirdi. Çocuklar ve Asamoah unutulmaz bir ani yasadi” derken Sosyal Hizmetler Daire Baskani Önder Yanmaz da ’EURO 2024’ kapsaminda Asamoah’i merkezimizde misafir ettik. Çocuklarimiza hediyelerini takdim etti ve merkezimizde yaptigimiz faaliyetlerimizi inceledi” ifadelerini kullandi.

Egitim ve sosyal etkinlikler tek çati altinda

Ankara Sokaklarinda Çalisan Çocuklar Merkezi ile; çocuklarin aileleri ile ilgili sorunlarin çözülmesi, egitime yönlendirmesi, ögrencilerin egitimlerine destek olunmasi, okul hayatini sekteye ugratan ekonomik nedenlerin aza indirilmesi ve çocuklarin istismarini saglayacak kosullarin ortadan kaldirilmasi amaçlaniyor. Ögrencinin durumunun daha saglikli tespit edilebilmesi için hane ziyaretleri yapiliyor ve okullarindaki rehberlik servisleri ile iletisim kuruluyor. Ögrenciler merkezden; internet, bilgisayar, halk oyunlari, matematik, resim, ahsap boyama, Ingilizce gibi egitim içerikli desteklerin yani sira sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerden de yararlanabiliyor.

Etkinlige; Dis Iliskiler Daire Baskani Ramazan Kabasakal, Sosyal Hizmetler Daire Baskani Önder Yanmaz, Almanya Disisleri Bakanligi Kültür ve Egitim Politikalari Strateji ve Planlama Daire Baskani Peter Kettner, Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiligi Basin ve Halkla Iliskiler Müstesari Björn Meusel de katildi.

Kaynak: İHA