Dr. Arioglu'ndan Özellikle Tarim Isçilerine Sicak Uyarisi

Manisa’nin Sarigöl ilçesine bagli Dadagli Mahallesindeki Aile Saglik Merkezi Doktoru Gizem Arioglu bölgede yasanan asiri sicaklarin en fazla günesin altinda çalismak zorunda olan tarim isçilerini etkiledigini belirterek isçilere hem uyarilarda hem de tavsiyelerde bulundu.

Dr. Arioglu'ndan Özellikle Tarim Isçilerine Sicak Uyarisi
Manisa’nin Sarigöl ilçesi Dadagli Mahallesi Aile Saglik Merkezi Doktoru Gizem Arioglu sicak havalarda özellikle tarim kesiminde çalisan isçilerin ve arazi sahiplerinin bag, bahçe çalismalari yaparken asiri sicaklardan mümkün mertebe kendilerini günes isinlarindan korumalari için baslarina sapka, sarik gibi koruyucu ekipmanlarla korumalari gerektigini aksi takdirde günes çarpmasi gibi olaylarla karsi karsiya kalabileceklerinin altini çizdi.

Dr. Gizem Arioglu, asiri sicaklar nedeniyle kronik hastalarin da dikkatli olmalarini isteyerek, "Asiri sicaklarda kalp, seker, KOAH, tansiyon gibi kronik rahatsizliklari bulunan vatandaslarimiz sabah 11.00 ile aksam üzeri saat 17.00’a kadar disariya mecbur kalmadikça çikmamali. Sicaklar su buhariyla birlikte daha etkili olmaktadir. Tarim alanlarinda çalisan tarim isçileri de bol su tüketmelidir. Agir yemeklerden kaçinilmalidir. Bunun yerine hafif yemek türleri seçilmelidir." dedi.

Kaynak: İHA