Baskan Aras Ve Ünlü'den Güç Birligi Mesaji

Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Aras’in, koordinasyon içinde çalisilmasi amaciyla baslattigi ilçe ziyaretlerinde ilk duragi Marmaris oldu.

Baskan Aras Ve Ünlü'den Güç Birligi Mesaji


Baskan Aras Marmaris Belediye Baskani Acar Ünlü’yle birlikte ilçede Mahalle ziyaretleri gerçeklestirdi. Kameralarin karsisina da geçen iki baskan kaçak yapilar, turizm, deniz yolu ulasimi, Bozburun Yarimadasi’ni suya kavusturacak proje gibi önemli konularda açiklamalarda bulundu.

Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Aras haftanin ilk is gününü Marmaris ve mahallelerinde gerçeklestirdigi ziyaretlere ayirdi. Çamli, Selimiye, Bozburun, Sögüt ve Bayir’da halk bulusmalari gerçeklestiren Baskan Aras’a Marmaris Belediye Baskani Acar Ünlü de eslik etti. Sabah saatlerinde Çamli Mahallesi’nde vatandaslarla bulusan iki baskan Mahallelilerden gelen talep ve önerileri dinledi. Öte yandan bölgede yürütülen çalismalarla ilgili de mahalle sakinlerine bilgi verdi. Ardindan Marmaris Belediyesi Hizmet Binasi’na gelen Baskan Aras ve Baskan Ünlü burada bir basin toplantisi düzenleyerek, medya mensuplarinin sorularini yanitladi.

Ortak yatirimlarin planlanmasi ve ilçeyle büyüksehir belediyelerinin koordinasyon içinde yol almasi için ilçeleri ziyaret ettiklerini belirten Ahmet Aras açiklamalarini söyle sürdürdü: “Ekonomide yasanan sikintilar Belediyelerimizin de bütün finansal tablosunu bozdu. Personel maliyetleri de çok artti. Artik belediyeler yatirim yapamaz hale geldi. Gelirler giderleri karsilayamiyor su anda. Bu anlamda belediyeleri finansal olarak güçlendirmek gerekiyor. Özellikle bizim gibi yaz ve kis nüfusu çok degisken olan belediyeler için ‘kent vergisi’ gibi, motorlu tasitlar vergisinin bir bölümünün belediyelere birakilmasi gibi önerilerimiz oldu ama maalesef bunlarin hiç biri dikkate alinmadi. Bizim için büyük küçük sehir ayrimi yok. Zorlanan belediyelerimiz olursa tabi ki destekçisi olacagiz” ifadesini kullandi.

Dere yataklarinin temizligiyle ilgili konusan Belediye Baskani Acar Ünlü ise “Biz de ilçe belediyesi büyüksehir belediyesi ayrimi yapmadan çalisiyor, daha iyi hizmet için güçlerimizi birlestiriyoruz. Önemli olan vatandaslarimizin memnuniyeti. Biz dere etraflarinin bakimi, korkuluklarin bakimi ve boyanmasi, yataklarin temizlenmesi gibi çalismalara basladik. Ama takdir edersiniz ki hepsinin bir anda temizlenmesi mümkün degil. Dere yataklarinda sirayla çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bu da insan gücüyle oldugu için tabi ki bir süre aliyor. Makine ekipman, personel tüm güçlerimizi birlestirdik. Vatandaslarimizdan da bu konuda duyarlilik bekliyoruz”

Mugla BSB Baskani Ahmet Aras konusmasinda bölgeyi çok yakindan ilgilendiren iki yeni gelismenin de müjdesini verdi. 1 Temmuz Kabotaj Bayrami itibariyle Marmaris Fethiye arasinda günde 3 kere feribot seferlerinin baslayacagini belirten Aras, söz konusu seferlerin karayolu yolculugu süresini 3’te 1 oraninda kisaltacagini ifade etti.

Öte yandan bir süredir çalismalari devam eden, Bozburun Yarimadasindaki su sikintisini giderecek projeye de deginen Aras Baskan “Bugün itibariyle Turunç mahallemizdeki su deposuna su ulasti. Bundan sonraki süreçte amacimiz 15 Temmuz’a kadar Bozburun Mahallemize suyu ulastirmak. Suyun kullanimi arttikça olusacak atik sulari da her mahallemizde MUSKI öncülügünde projeler gelistirerek ve finansal kaynak belirleyerek bertaraf edecegiz” seklinde konustu.



Baskan Aras ve Baskan Ünlü’nün ziyaret programi Selimiye, Bozburun, Sögüt ve Bayir’daki halk bulusmalariyla devam etti.
Kaynak: İHA