Bandirma'da Basibos Köpek Dehseti Kamerada...Kadin Çigliklar Içinde Yerde Kaldi

Balikesir’in Bandirma ilçesinde 6 basibos köpek 57 yasindaki bir kadina saldirdi. Olay ani güvenlik kamerasi görüntülerine saniye saniye yansidi. Yasli kadin yere düstü, çiglik atarak köpeklerin saldirisindan kurtuldu. Sirtindan ve bacagindan köpeklerin isirdigi kadinin tedavisi hastanede devam ediyor.

Bandirma'da Basibos Köpek Dehseti Kamerada...Kadin Çigliklar Içinde Yerde Kaldi
Bandirma’ya bagli Yenisigirci Mahallesi’nde 6 köpek yolda yürüyen G.K. isimli kadina saldirdi. Neye ugradigini sasiran kadin, köpeklerin arasindan kurtulmaya çalisirken çigliklar içinde yere düstü. Sirtindan ve ayagindan isirilan kadin köpeklerin arasindan güçlükle kurtulabildi. Bandirma Devlet Hastanesi’nde tedavi altina alinan kadin olayin sokunu uzun süre üzerinden atamadi.

Mahalle sakinleri, köpeklerin mahallede bulunan bir küçükbas hayvan çiftligi tarafindan çig etle beslendigini ve bu durumun köpeklerin saldirganlasmasina neden oldugunu belirtiyorlar. Konu ile ilgili daha önce de sikayette bulunuldugu ancak bir sonuç çikmadigi ifade ediliyor.

Yenisigirci Mahalle Muhtari Özden Gümüs IHA’ya yaptigi açiklamada, “Saldiriya ugrayan hemsehrimiz hakkini aramak için her yola basvuracagini söyledi.

Gerekli islemleri baslatti. Biz bu olay dolayisiyla çok üzgünüz. Tekrarlanmamasi temennisindeyiz. Basibos köpek sorunu son yillarda ülke genelinde artti. Belediyelerimizin bu konuda daha hassas davranmasi gerektigini düsünüyorum. Insallah böyle bir olayi tekrar yasamayiz,” dedi.

Köy Imami Abdüsselam Koç, köpekler yüzünden camiye araçla gitmek zorunda kaldigini belirterek, “Yetkililerin bu konuda acilen önlem almasini istiyorum. Bir an önce geregi yapilmali” ifadesinde bulundu.

Basibos köpeklerden sikayetçi olan mahalle sakinleri konunun Bandirma Belediyesi nezdinde ivedilikle çözüme kavusturulmasini istiyor.
Kaynak: İHA