Balikesir'de Plaj Kirliligi Tepkilere Neden Oldu

Burhaniye ilçesinde, haziran ayinin ortalarina gelinmesine ragmen Ören Plajinda temizlik yapilmamasi tepkilere neden oldu. Plajda dus ve tuvaletlerinde konmadigini kaydeden vatandaslar, Balikesir Büyüksehir Belediyesinden ilgi bekliyor.

Balikesir'de Plaj Kirliligi Tepkilere Neden Oldu
Burhaniye’de havalarin isinmasi ile birlikte denize girenlerin sayisi her geçen artarken, meshur Ören plajinda gerekli temizligin yapilmamasi tepkilere neden oldu. Plajda, kis aylarinda Karinca deresinin getirdigi agaç parçalari temizlenmezken, dus ve tuvaletlerinde konmamasi tepkileri artirdi. Vatandaslar. Balikesir Büyüksehir Belediyesin sorumlulugunda olan Ören plajinin kisa sürede temizlenmesini istedi. Plaja gelen Hasan Ali Basak, “ Bakilirsa iyi olur. Plajlarin eksikleri var. Soyunma kabinlerimiz yok. Duslar düzgün akmiyor. Plaj temizlenmiyor. .Demir parçalari, teneke parçalari var. Çoluk çocugumuzun ayagina batacak diye korkuyoruz. Rahat denize giremiyorlar. Bir an evvel yapilirsa iyi olur” dedi.

Muhsin Hüseyinoglu da, “Simdi burasinin her sene bu mevsime kadar kumu elenirdi. Güzel dus kabini tuvalet ve soyunma kabinleri koyuluyordu Bu sene hiçbir sey olmadi. Iki sefer aradim, dosya açtik dediler. Henüz ilgilenen olmadi. Haziran ayinin ortalarina geldik. Bundan sonra yaz bitiyor zaten. Ne zaman düzelecek. Bizde sasirdik gitti. Yani yeni belediye artik adapte olamadi zannedersek buna ” diye konustu.

Hamdi Mengi de, “Plajda pasli demirler bile var. Bunlar insanlarin ayagina batsa tetanoz olur. Bir an önce temizlenmeli” dedi.

Kaynak: İHA