Aydinlikevler'de Kentsel Dönüsüm Basliyor

Ilçenin dört bir yaninda, güvenilir ve huzurlu yuvalarin yapilmasi için, kentsel dönüsüm çalismalarina devam eden Melikgazi Belediyesi, Aydinlikevler Mahallesi’nde ilk kentsel dönüsüm çalismasina basladi.

Aydinlikevler'de Kentsel Dönüsüm Basliyor
Dönüsüm alaninda bulunan eskimis 5 yapinin yikimina baslayan Melikgazi Belediyesi, bölgede modern, saglam ve konforlu konutlar ile dükkanlarin yapilmasi için çalismalarini hizli bir sekilde sürdürüyor. Melikgazi Belediyesi, ilçedeki kentsel dönüsüm çalismalarini basarili bir sekilde sürdürüyor. Anbar, Kazim Karabekir, Battalgazi ve Yildirim Beyazit mahallelerindeki çalismalara Aydinlikevler Mahallesi de eklenerek sehrin merkezindeki eski yapilarin, modern, saglam ve konforlu yapilara dönüstürülmesi hedefleniyor. Eski adiyla Çorakçilar, simdiki adiyla Aydinlikevler Mahallesi’nde eskimis 5 blogun yerine, 2 blok konut ve dükkanin yapilmasi için yikim çalismalarina baslandi. Bölgeye giderek incelemelerde bulunan Melikgazi Belediye Baskani Doç. Dr. Mustafa Palancioglu; "Aydinlikevler Mahallemiz’de, eski Çorakçilar’da, ilk kentsel dönüsüm çalismamiz basladi.

Geçtigimiz dönemden beri üzerinde ugrastigimiz güzel bir çalisma. Bu bölgeye belediye eliyle ilk kentsel dönüsümü baslatiyoruz. Burada bosalan 5 blogu tek tek yikarak insallah 2 blokluk güzel bir dönüsüm yapacagiz. Hayirli olsun. Melikgazi Belediyesi olarak biz birçok bölgede kentsel dönüsüm yapiyoruz. Anbar’da, Kazim Karabekir’de, Küçükali-Battalgazi bölgemizde ve Yildirim Beyazit’ta yapiyoruz. Burada da, sehrin merkezinde eskimis yapilarin, özel sektör eliyle çözülmesi zor olan yerlere giriyoruz. Yaklasik 100 hissedarlik bir bölge. Yüzde 95 oraninda anlastik. Diger kalan hissedarlarla da anlasmak üzereyiz. Yikim da basladi.

Insallah yikimdan sonra ihalemizi yapacagiz. Eski adiyla Çorakçilar, simdiki adiyla da Aydinlikevler Mahallemize de yeni konutlarimizi kazandiracagiz. Cenabi Allah kazasiz belasiz tamamlamayi, vatandaslarimizin da huzur içerisinde oturmasini nasip etsin" dedi.

Aydinlikevler Mahalle Muhtari Mustafa Uysal da; "Baskanimiz, kentsel dönüsüm talebimizden sonra çok hassasiyet gösterdi, çok emek verdi. Bu mahallenin hem modern bir kimlige kavusmasi hem de diger sorunlari için hiçbir zaman duyarsiz kalmadi. Baskanimiz Mustafa Palancioglu’na göstermis oldugu hassasiyet ve çalismalari için çok tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA