Istanbul Havalimani'nda Engelsiz Iletisim Dönemi

Turkcell Global Bilgi, gelistirdigi ‘Görüntülü Çagri Merkezi’ hizmetiyle, IGA Istanbul Havalimani’nda , isitme ve görme engelli bireylerin 7/24 destek almasini sagliyor.

Istanbul Havalimani'nda Engelsiz Iletisim Dönemi


Turkcell Global Bilgi’nin sundugu Görüntülü Çagri Merkezi hizmeti, IGA Istanbul Havalimani’nda, isitme ve görme engelli bireylerin 7/24 iletisim destegi almasini sagliyor. Görüntülü Çagri Merkezi’nin; ekran paylasimi, canli görsel ve isitsel destek gibi özellikleriyle, engelli misafirlerin havalimani deneyimleri, daha erisilebilir ve konforlu hale geliyor.

Turkcell Global Bilgi Satistan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Hande Zop Erol yaptigi degerlendirmede, “IGA Istanbul Havalimani’na sundugumuz Görüntülü Çagri Merkezi hizmetimiz ile engelsiz bir iletisim hizmeti sunmus oluyoruz. Görüntülü Çagri Merkezi hizmetimizle, isitme ve görme engelli bireylerin 7/24 hizmet almasini sagliyoruz. Örnegin; görme engelli bir yolcu IGA Istanbul Havalimani mobil uygulamasinda Rota Yanimda harita iç navigasyon özelligiyle yol tarifi alabiliyor. Görüntülü Çagri Merkezi ise uygulamanin yaninda daha detayli tarife, açiklamaya, görüntülü canli destege ihtiyaci olan misafirlere rehberlik hizmeti sunmaya yardimci oluyor. Ayni sekilde isitme engelli yolcular da Görüntülü Çagri Merkezi hizmetimiz üzerinden isaret diliyle hizmet alarak daha kolay ve konforlu seyahat etmis oluyorlar. Böylesi bir deneyimin de bizim ‘müsterilerine essiz bir dijital deneyim yasatma’ vizyonumuzla ve ‘herkes için esit iletisim olanaklari sunma’ hedefimizle örtüstügünü de mutlulukla ifade etmeliyim” dedi.



Görüntülü Çagri Merkezi, müsterilerle sesli iletisimin yani sira, görüntülü iletisim kurma olanagi sunuyor. Müsterilerle aninda ve yüz yüze görüntülü iletisim kurmayi da mümkün hale getiren sistem, ekran paylasimi ve canli görsel destegi ile daha hizli ve etkili çözümler sagliyor.

Firmalar, Görüntülü Çagri Merkezi’nin müsterilerle fotograf çekme, optik karakter tanima ve birlikte internette gezinme gibi özellikleri sayesinde kullaniciyla yakin temas kurabiliyor. Merkez; islak imza, satis ve satis sonrasi destek, hasar tespit ve uzaktan teknik destek gibi süreçlerde de etkin bir sekilde kullanilabiliyor. Merkez, toplumun her kesiminden bireylerin esit hizmet alabilmesini hedefliyor.
Kaynak: İHA