Amasya'da Off-Road Yarislari Nefes Kesti

Amasya’nin Suluova ilçesinde ilki düzenlenen off-road yarislari, izleyenlerin nefeslerini kesti. Yarislarda 100 araç kiyasiya mücadele etti.

Amasya'da Off-Road Yarislari Nefes Kesti
Amasya Sehzadeler Off Road Kulübü’nün düzenledigi yaris festivali için Türkiye’nin dört bir yanindan onlarca off-road tutkunu, Amasya’da Yedikir Sosyal Tesisleri mevkiinde bulustu. Yarislar kiyasiya mücadeleyle geçerken hiz tutkunlarinin nefesleri kesildi. Direksiyon basinda usta isimler zor anlar yasadi. Onlari izleyen Amasyalilarin da yürekleri agzina geldi.

Destek verdikleri etkinlikle yörede bir ilki gerçeklestirdiklerini belirten Suluova Belediye Baskani Rifat Uzun, “Güzel yarislar izledik. Ilk defa deneyimledik. Gerçekten heyecan verici. Çocuklarimizin ve gençlerinin bu heyecana tanik olmasini istedik. Belediye olarak sagladigimiz katkiyla da bu tür etkinliklerin Suluova’mizda önünü açmis olduk” dedi.

Yurdun dört bir yanindan katilim oldugunu anlatan Amasya Sehzadeler Off Road Kulübü Baskani Fatih Tokmak da, “Bugün Adana’dan tutun Artvin Savsat’a kadar kulüpler geldi. Amasya Valiligi, Amasya Belediyesi ile Suluova Belediyemize katki ve destekleri için tesekkür ediyorum” diye konustu.

15 yildir Off-road yarislarina katilan Ümit Kaya ise, “Off- road tutkusunun bizim gönlümüzü tamamen aldigi yer Elbistan depremidir. Bugün buraya gelen de orada birlikte görev yaptigimiz kardeslerimizdir. Bize bu sporu gönülden sevdiren sebep orada yaptigimiz görevler oldu. Deprem bölgesinde küçük arazi araçlarimiz ile gidilemeyen en uç köylerimize gida yardimi götürdük” seklinde konustu.

Kaynak: İHA