Direnip Biber Gazi Yedi, 'Kaybol Ya' Diye Bagirdigi Polis Memurunu Azarlayip Kovdu

Aksaray’da seyyar midyeci ve pilavci arasinda ‘Pilav üzerine tavuk koy’ meselesi yüzünden çikan kavgada polise direnen midyeciye biber gazi sikilarak durdurulabilirken, gaz sikildigi için polis memurlarina bagiran öfkeli midyeci, “Kaybol ya” diyerek polisi kovdu. Direnmekten vazgeçmeyen midyeci en sonunda kollarini uzatarak “Tak kelepçeyi” diyerek ters kelepçeyle gözaltina alindi.

Direnip Biber Gazi Yedi, 'Kaybol Ya' Diye Bagirdigi Polis Memurunu Azarlayip Kovdu
Olay Taspazar Mahallesi Ebulfeyz Elçibey Caddesi üzerinde yasandi. Edinilen bilgiye göre, Aksaray’in en islek caddesinde aralarinda 1 metre boslukla tezgah açarak birisi midyeci digeri de pilav satan 2 seyyar satici bir birinden alisveris yapti. Pilavci M.F.Y. (25) den pilav alan midyeci C.Ç. (23) bir süre sonra pilavin üzerindeki tavugun az oldugunu ve tavuk koymasini istedigi anda 2 esnaf arasinda tartisma çikti. Pilav üstü tavuk tartismasi kisa sürede kavgaya dönüsünce 2 seyyar satici caddede birbirine girdi. Olay yerinde bulunan trafik polisleri tarafindan ilk müdahale yapilirken 2 seyyarin polise de direnmesi üzerine olay yerine takviye ekip gönderildi. Kisa sürede olay yerine gelen bekçi ve asayis ekipleri midyeci ve pilavciyi ayirmaya çalisti. Polisin tüm müdahale ve israrli konusmalarina ragmen saldiri ve kavgaya devam eden sahislara biber gazi sikilarak müdahale edildi. Sikilan biber gazi sayesinde kavga son bulurken midyeci olan C.Ç. bu kez polis ekiplerine bagirmaya basladi.

Yedigi biber gazinin acisini çikarmaya çalisan midyeci kendisine yardimci olmaya çalisan polis memuruna, “Açamiyorum abi, Yerde yatarken gözüme sikiyorsunuz ya. Birak ne tamami, kaybol ya” deyip polis memuru hem azarladi hem de kovdu.

Polis ekiplerince olay yerine ambulans çagirildi. 112 Acil Yardim ekipleri biber gazi yiyen midyeciye ambulans içinde müdahale ederek gözlerinin yanmasini geçirdi. Adindan ambulanstan inen midyeci yine dur durak bilmeden pilavci tezgahina ve sandalyelerine tekme atarak zarar verdi. Yine kendisine müdahale etmek isteyen polis memurlarina direnen midyeci C.Ç. adeta polisin sabrini sinarken, son olarak sandalyeyi kirmasi üzerine üstüne gelen polis memurlarina, “Tak kelepçeyi tak” diyerek kollarini uzatti. Polis ekipleri sahsi ters kelepçeyle gözaltina alarak polis aracina bindirmesiyle herkes rahat bir nefes aldi. Midyeci ve pilavci gözaltina alinarak ifadeleri alinmak üzere Polis Merkezi Amirligine götürülürken, olayla ilgili tahkikat baslatildi.
Kaynak: İHA