TBMM Baskani Kurtulmus'tan Havana'da Atatürk Aniti'na Ziyaret

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Numan Kurtulmus, Havana’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anitini ziyaret etti, kanser arastirmalari ve diger bulasici olmayan hastaliklar üzerinde faaliyette bulunan Küba Moleküler Immünoloji Merkezinde ise çalismalar hakkinda bilgi aldi.

TBMM Baskani Kurtulmus'tan Havana'da Atatürk Aniti'na Ziyaret
TBMM Baskani Numan Kurtulmus, resmi ziyaret gerçeklestirdigi Küba’nin baskenti Havana’da temaslarini sürdürüyor. Kurtulmus, Küba Halkin Gücü Ulusal Meclisi ve Küba Devlet Konseyi Sekreteri Homero Acosta Alvarez ve beraberindeki CHP Grup Baskanvekili ve Ankara Milletvekili Murat Emir, MHP Grup Baskanvekili ve Nevsehir Milletvekili Filiz Kiliç, Türkiye-Küba Parlamentolar Arasi Dostluk Grubu Baskani ve AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyaci, AK Parti Kirklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sariçam ve Türkiye’nin Havana Büyükelçisi Vehbi Esgel Etensel ile birlikte "eski Havana" olarak adlandirilan tarihi bölgedeki Peurto Caddesi’nde yer alan Atatürk Aniti’na geldi. Kurtulmus, üzerinde “TBMM Baskani” yazili çelengi Atatürk Aniti’na birakti. Daha sonra saygi durusunda bulunulurken,

anit önünde fotograf çektirildi.

Havana Immünoloji Merkezini ziyaret

TBMM Baskani Kurtulmus ve beraberindeki parlamento heyeti, Küba Moleküler Immünoloji Merkezini de ziyaret ederek saglik alanindaki inovatif biyoteknolojik ilaçlarin üretimi ve çalismalar hakkinda bilim insanlarindan bilgi aldi.

1994’te kurulan Küba Moleküler Immünoloji Merkezinin, kanser arastirmalari ve diger bulasici olmayan hastaliklar üzerinde çalisma yaptigi ifade edildi. Covid-19 salginiyla birlikte çalismalarini salginla mücadeleye kaydiran merkezin, "Abdala" isimli asiyi bu merkezde gelistirdigi belirtildi.
Kaynak: İHA