Bitlis Eren Üniversitesi Ögrencilerinden Filistin'e Destek Eylemi

BITLIS – Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ögrencileri, Filistin’e destek olmak amaciyla 10 günlük oturma eylemi baslatti.

Bitlis Eren Üniversitesi Ögrencilerinden Filistin'e Destek Eylemi
Üniversitenin Rahva Yerleskesinde düzenlenen eylem, BEÜ Insani Degerler Kulübü tarafindan organize edildi. Eylem, kampüs içerisinde gerçeklestirilen pankartli yürüyüsle basladi.

Insani Degerler Kulübü Baskani Muhammed Beyazalma, “Gazze’de yasanan katliam ve direnisi, dogru ile yanlisi, hakliyi zalimden ayiran bir dönemeç olarak görüyoruz. Burada sadece bir halkin degil, insani degerlerin de yok edildigine taniklik oluyoruz" dedi.

Kulüp danismani Ögretim Görevlisi Muhammed Zahid Koldas ise "Üniversite olarak ögrencilerimizin bu tür sosyal sorunlara duyarli olmalarini ve küresel adaletsizliklere karsi seslerini yükseltmelerini tesvik ediyoruz. Bu eylem, gençlerimizin dünya sahnesinde yasananlara karsi kayitsiz kalmadiklarinin ve toplumsal degerlerimizi savunduklarinin açik bir isaretidir" seklinde konustu.

Eyleme destek olan Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastas da, ögrencilerin Filistin konusundaki duyarliliklarini ve insan haklarina olan hassasiyetlerini övgüyle karsiladigini belirterek, "Gazze’de yasanan zulmün bir an önce sona ermesi için herkesin gayret göstermesi gerekir" seklinde konustu.

Eyleme Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ayhan Yilmaz, Genel Sekreter Doç. Dr. Behçet Kocaman basta olmak üzere çok sayida ögretim üyesi ve ögrenci katildi.

Kaynak: İHA