Siirt Pervari Bali Hastaliklara Sifa Oluyor

Siirt’te doganin zengin florasindan beslenen arilarin ürettigi bal, hastaliklara karsi sifa kaynagi oluyor. Türkiye’nin en kaliteli ballari arasinda yer alan Siirt Pervari bali, tadi ve kokusu ile ön plana çikiyor.

Siirt Pervari Bali Hastaliklara Sifa Oluyor
Pervari ilçesinin zengin dogasinda beslenen arilarin ürettigi balin, kalp ve sindirim sistemi basta olmak üzere göz, mide, tansiyon ve damar hastaliklarina iyi geldigi belirtildi. Pervari balinin günümüzdeki hastaliklarin sifasi oldugunu belirten bal üreticisi Cemal Tomris; günümüzde elden düsmeyen akilli telefonlar ile yorulan gözlere balin iyi geldigini belirtti.

Tomris; "Balimiz insan beyni ve sindirim sistemine iyi gelerek mideyi ferahlatiyor. Akilli telefonlar çiktiktan sonra insanoglu gözlerini yormaktadir. Bu noktada bali tüketmenizi tavsiye ederiz, çünkü bal göze kuvvet verir. Ayni sekilde beynimizde yorulmaktadir. Bu noktada da yine bal sifa olarak imdadiniza yetisir. Bagirsak tembelliginde bali ilik suyla birlikte serbet halinde içtiginiz vakit bunun sifasini da göreceksiniz. Mide için ferahlik göz için kuvvet verir. Göz yorgunlugu için muazzam bir sifa kaynagidir" dedi.



"Hakiki bal dondurularak test edilebilir"

Tomris, balin hakiki olup olmadiginin dondurularak test edilebilecegini belirterek, "Dogal süzme bali dondugu zaman böyle tereyagi gibi olur. Orijinal ballar da donar, kalitesiz ballar da donar, ama donma sekli farklidir. Orijinal ballar krem seklinde tereyagi gibi olur ve cam gibi parlak bir yüzey olusturur. Gerek kara kovan petekli, gerek ise süzme balin kilogram fiyati 800 TL’dir’’ diye konustu.

Kaynak: İHA