Dogu Karadeniz'de Sürüler Yaylalara Çikmaya Basladi

Giresun’da ilkbaharin gelmesi ile birlikte koyun sürüleri, yaylalara çikarilmaya basladi. Yaklasik 3-5 gün sürecek yolculugun ardindan sürüler yaz aylarini Giresun’un yaylalarinda geçirecek.

Dogu Karadeniz'de Sürüler Yaylalara Çikmaya Basladi
Yaylalarda Mayis ayinda yasanan süpriz kar yagisina ragmen besiciler, küçükbas hayvanlarini otlatmak için kis aylarinda sehir merkezlerinde bulunan mandiralarindan ayrilip yüksek rakimli yaylalara yolculuk etmeye basladi.

Piraziz’den yola çiktiklarini belirten Damizlik Koyun-Keçi Yetistiricileri Birligi Baskani Adem Yavuz, “300 koyunumuzla birlikte 2 bin rakimli Egribel Yaylasina yolculugumuz basladi.

Tahmini 3 günde varacagimizi düsünüyoruz fakat hava kosullari varis zamanimizi degistirebilir. Her yil mayis ayinin basinda uzun bir yolculuk yaparak obalara çikiyoruz. Eylül ayinin sonlarina dogru ise sehirdeki mandiramiza geri dönüs yapiyoruz. Yolculugumuz sirasinda sürümüze 2 çoban ve 1 bekçi köpegi eslik ediyor” dedi.

Sürünün dogada daha iyi beslendigini de dile getiren Yavuz, “Sabahin ilk isiklariyla birlikte trafigin sakinliginden faydalanarak, sehir içinden yolculuklarina basliyoruz. Yaylada 4-5 ay boyunca yaylalarda kalacak olan hayvanlarimiz bu süre zarfinda dogal ortamlarda bol bol otlamasini saglanarak, saglikli bir sekilde büyümesi ve gelismesi saglaniyor” diye konustu.

Kaynak: İHA