Kars'a Meteorolojinden Siddetli Yagmur Uyarisi

Kars’ta son bir haftadir etkili olan saganak yagmur hayati olumsuz etkiliyor. Kentte çiftçiler asiri yagmurlardan dolayi ekinlerini ekemezken, meteoroloji Kars ve çevresi için siddetli yagmur uyarisinda bulundu.

Meteoroloji 16. Bölge Müdürlügü’nce yapilan son degerlendirmelere göre; Bölge genelinde havanin parçali ve çok bulutlu,yer yer aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi; yagislarin Kars, Agri ve Igdir’in yükseklerinde kuvvetli olacagi tahmin ediliyor.

Hava sicakliginin mevsim normalleri civarinda seyredecegi Kars’ta rüzgarin farkli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette yagis aninda ise kuvvetli esmesi bekleniyor.

Meteoroloji 16. Bölge Müdürlügü’nden yapilan uyarida ise Kars, Agri ve Igdir’in yüksek kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) saganak ve gök gürültülü saganak yagis bekleniyor. Yagislarin Dogu Anadolu’nun kuzeyinin 2000 metre üzeri yükseklerinde karla karisik yagmur ve kar seklinde olacagi tahmin ediliyor. Kuvvetli yagislarla birlikte sel, su baskini, yildirim, ulasimda aksamalar, yagis aninda kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çapli dolu yagisi gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi istendi.
Kaynak: İHA