Cumhurbaskani Erdogan, Hamas Siyasi Büro Baskani Heniye Ile Görüstü

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Hamas Siyasi Büro Baskani Ismail Heniye ile görüsmesine iliskin, "Hamas’in ara buluculardan aldigi ateskes önerisini onaylamasini degerlendirdik. Hamas’in Türkiye’nin telkinleri ile verdigi karari olumlu buldugumuzu ifade ettigim görüsmede, Israil’in de kalici ateskes için adim atmasi gerektigini vurguladik. Batili ülkeler basta olmak üzere tüm taraflari ateskes için Israil’e gereken baskiyi yapmaya çagiriyorum" dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Hamas Siyasi Büro Baskani Ismail Heniye ile görüstü. Cumhurbaskani Erdogan, sosyal medya hesabindan görüsmenin detayina yönelik sunlari söyledi:

"Kabine toplantimiz öncesi Hamas Siyasi Büro Baskani Ismail Heniye ile bir telefon görüsmesi gerçeklestirdik. Sayin Heniyye ile görüsmemizde Gazze’deki çatismalarin ve siddetin sona erdirilmesi için ortaya konan çabalari ele aldik. Hamas’in ara buluculardan aldigi ateskes önerisini onaylamasini degerlendirdik. Hamas’in Türkiye’nin telkinleri ile verdigi karari olumlu buldugumuzu ifade ettigim görüsmede, Israil’in de kalici ateskes için adim atmasi gerektigini vurguladik. Batili ülkeler basta olmak üzere tüm taraflari ateskes için Israil’e gereken baskiyi yapmaya çagiriyorum."
Kaynak: İHA