Anamasli Yörükleri 7. Keskek Festivali'nde Bulustu

Manisa’nin Selendi ilçesinde Anamasli Yörükleri Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi tarafindan 7. Keskek Günü Festivali düzenlendi.

Anamasli Yörükleri 7. Keskek Festivali'nde Bulustu
Sabahin erken saatlerinde gözlemeli kahvaltiyla baslayan senlik, Kur’an-i Kerim tilaveti sonrasi keskeklerin dövülmesiyle devam etti. Kil çadirlarda dövülen keskekler ve yöresel yemekler vatandaslara ikram edilirken, yöresel sanatçilarin seslendirdigi türkülerle yöresel oyunlar sergilendi. Kil çadirlarin kuruldugu harman yerine ise vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Festivalde konusan Selendi Kursunlu Anamasli Yörükleri Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Hikmet Topcan, "Anamasli Yörükleri olarak günümüzü yasatmaya çalisiyoruz. Keskek Senligimizin bu yil yedincisini düzenliyoruz, Bundan sonra da yapmaya devam edecegiz. Degisik yerlerde ikamet eden Anamasli Yörüklerini bir araya getirmek, dostlarimizla beraber olmak." dedi.

Selendi Belediye Baskani Murat Daban ise yaptigi konusmasinda, "Dernegimizi tebrik ediyorum her yil bir araya gelerek özlem gideriyorlar." seklinde konustu.

Festivale Selendi Belediye Baskani Murat Daban, siyasi parti ilçe baskanlari, muhtarlar, STK temsilcileri, diger yörelerden gelen Anamasli Yörükleri ile çok sayida vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA