Ögrenciler Ormandaki Yanici Materyalleri Temizledi

Tarim ve Orman Bakanligi’nca orman yanginlarinin önlenmesi amaciyla baslatilan "Orman Benim" kampanyasi çerçevesinde Karabük’te ögrencilerin de katilimiyla ormanlik alandaki çöpler toplandi.

Ögrenciler Ormandaki Yanici Materyalleri Temizledi
Karabük Orman Isletme Müdürlügü tarafindan Çamlik Kent Ormani’nda orman yanginlarina yönelik önleyici tedbirler çerçevesinde ’Orman Benim’ etkinligi düzenlendi.

Etkinlige Vali Yardimcisi Erol Özkan, Orman Isletme Müdürü Aydin Kirimli ve personeller ve ögrenciler katildi.

Orman yanginlarinin önlenmesi, muhtemel yangin sayilarinin ve siddetinin düsürülerek çevreye olan zararlarin en aza indirilmesi, vatandaslarda orman yanginlarinin çikmasini önleme bilincinin olusturulmasi amaciyla düzenlenen etkinlikte ögrenciler ile diger katilimcilar yangina sebebiyet verebilecek kuru dal parçalari ve atiklari topladi.

Etkinligin, ormanlardaki yanici materyallerin azaltilmasina yönelik yapildigini belirten Orman Isletme Müdürü Kirimli, "Orman yanginlarinin yüzde 90’i insan kaynakli. Özellikle son yillarda Akdeniz ve Ege bölgelerinde çok büyük yanginlar çikti. Halkimiza ormanlarin bizlere emanet oldugu bilincini olusturmayi amaçliyoruz" dedi.

Ögrencilerden Berat Aslan da ormanlari çok sevdigini ifade ederek, etkinlige katildiklari için mutlu olduklarini kaydetti.

Aslan, orman yanginlarina karsi dikkatli olunmasi noktasinda yapilmasi gerekenlere degindi.
Kaynak: İHA