Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Türk Siyaseti Yumusama Dönemine Girdi'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Üsküdar Çilehane Camii’nde kildigi Cuma namazinin ardindan önemli açiklamalarda bulundu. Erdogan, “Özgür beyin ziyareti iktidar ve ana muhalefet açisindan olumlu bir gelisme oldu. Ve bu adimin atilmasiyla siyasetin ülkemizde yumusama dönemine girdigini görüyoruz” ifadelerini kullandi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Türk Siyaseti Yumusama Dönemine Girdi'


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Cuma namazini Üsküdar Çilehane Camii’nde kildi. Namazin ardindan basin mensuplarina önemli açiklamalarda bulunan Cumhurbaskani Erdogan, “Özgür bey CHP’de Genel Baskan oldu. Genel Baskan olduktan sonra böyle bir ziyareti gerçeklestirmis olmasi iktidar ve ana muhalefet açisindan olumlu bir gelisme oldu. Bundan önceki süreçlerde maalesef bu tür adimlar atilmiyordu. Ve bu adimin atilmasiyla siyasetin ülkemizde çok daha yumusama dönemine girdigini görüyoruz. Ben de ilk firsatta böyle bir ziyaretin karsiligini yapacagima Özgür Bey’e söyledim. Türk siyasetinin buna ihtiyaci var. Ilk firsatta da bu ziyareti gerçeklestirerek Türkiye’de siyasetin yumusama sürecini baslatalim istiyorum. Bu adimi da atacagiz” dedi.



“Atmamiz gereken adimlari attik”

Cumhurbaskani Erdogan, “Israil ve Filistin arasindaki gelismelerin kabul edilebilir bir yani yok. Israil su ana kadar 45 bin Filistinli’yi acimasizca öldürdü ve bir Müslüman olarak bizim buna seyirci kalmamiz düsünülemez. Atmamiz gereken adimlari attik” ifadelerini kullandi.

“Basta Amerika olmak üzere Tüm bati Israil’e çalisiyor”

Erdogan konusmasinin devaminda, “Israil, bizim bu yaklasimlarimiza maalesef bu olaylar baslamadan önceki süreçte de söyledigimiz halde yani ben Netenyahu ile Amerika’daki yaptigim görüsmeyi sadece durup dururken yapmadim. Türkiye-Israil arasinda bazi adimlarin atilabilecegini göstermek için yaptim. Ama Netenyahu acimasiz ve bu acimasizligini da maalesef çocuklara, kadinlara, yaslilara karsi gösterdi. Onun elindeki imkanlar yok. Basta Amerika olmak üzere tüm bati Israil’e çalisiyor. Bu kadar imkanlar seferber edilerek Filistin’in garip yoksul insanlari Israil’in bombalariyla ölüme mahkum edildiler. Bunun karsisinda artik biz daha sabredemezdik ve adimlarimizi attik. Aramizda 9,5 milyar dolarlik bir ticaret hacmi vardi. Bu ticaret hacmini de biz yok farz ederek bu kapiyi kapattik. Bundan sonrasi hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA