Cumhurbaskani Basdanismani Topçu, IKBY Heyetini Kabul Etti

Cumhurbaskani Basdanismani Yalçin Topçu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Etnik ve Dini Olusumlardan Sorumlu Bakani ve ayni zamanda Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi olan Aydin Maruf ile heyetini kabul etti.

Cumhurbaskani Basdanismani Topçu, IKBY Heyetini Kabul Etti
Cumhurbaskani Basdanismani Yalçin Topçu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Etnik ve Dini Olusumlardan Sorumlu Bakani ve ayni zamanda Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi olan Aydin Maruf ve heyetini Cumhurbaskanligi külliyesindeki makaminda kabul etti. Topçu, yaptigi konusmada, sunlari kaydetti:

"Türkiye bölgesinde ve dünyada barisi, istikrari ve refahi hakim kilmak için basta her alandaki iliskilerinde, sinir komsulari olmak üzere en üst düzeyde ’Türk Samimiyeti’ ile geregini kararli bir sekilde yapmaktadir. Irak ve Türkiye halki birbirlerinin tarihi, kültürel daha ötesi kan ve can kardesi olup, Erbil, Süleymaniye, Bagdat, Kerkük ve Musul bizim için birbirinden asla ayirmadigimiz kardeslerimizin yasadigi kadim beldelerdir. Kürdün, Arap’in Türkmen’in eline diken batsa Türkiye devleti ve milletiyle yüreginde hisseder. Irak’in 3. asli ve kurucu unsurlarindan, barisin ve kardesligin teminati Türkmenlerin; Irak’in birligi ve dirligi içinde hak ettikleri yere sahip olmalari, Irak’in ve Irak halkinin tamaminin birligi, refahi ve istikrari için önemli oldugu kadar, Türkiye ve Irak’in var olan her alandaki iyi iliskilerinin daha da gelismesi için de önemlidir. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in Irak ziyareti ile birlikte iki kardes ülke arasinda imzalanan ’Kalkinma Yolu Projesi’ sadece bölgenin degil bütün dünya baskentlerinin de refah ve istikrari için büyük katkilari olacaktir."
Kaynak: İHA