Gümeli Tabiat Alani'nda 48. Turizm Haftasi Kutlandi

Zonguldak’ta 48. Turizm Haftasi dolayisiyla ’Gümeli Bölüklü Yayla Doga ve Kültür Yürüyüsü’ gerçeklestirildi.

Gümeli Tabiat Alani'nda 48. Turizm Haftasi Kutlandi
15-22 Nisan tarihleri arasinda kutlanan Turizm Haftasi çerçevesinde hazirlanan programa Zonguldak Il Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroglu, Doga Koruma ve Milli Parklar Zonguldak Il Sube Müdürü Idris Tetik, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Pekkaya, BAKKA Turizm Tanitim Birimi Baskani Mehmet Çetinkaya, Gümeli Belediye Baskani Aytaç Tosun ve vatandaslar katildi.

Yaklasik 200 kisinin katildigi etkinlik, Gümeli Bölüklü Yaylasi’na düzenlenen geziyle son buldu. Katilimcilara Bronz Çagi’ndan günümüze kadar varligini sürdüren 4 bin 120 yasindaki porsuk agacinin yaninda tabiat aniti, bölgedeki agaç türleri, bitki örtüsü ve yaban hayati hakkinda Sube Müdürü Idris Tetik tarafindan bilgiler aktarildi.

Kültür ve Turizm Il Müdürü Taner Dursun, "15-22 Nisan Turizm Haftasi münasebetiyle 20 Nisan’da özelikle turizm açisindan porsuk agacini gündeme getirmek için düzenledigimiz bu etkinlik hava muhalefeti nedeniyle bugüne kadar geldi. Çok sükür bugün hava doga ve gezi açisindan güzel. Bu vesileyle bu etkinlige katkilarindan dolayi tur acentelerinin hepsine tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA